Joe Biden anklages for seksuelle overgrep

Joe Biden anklages for seksuelle overgrep

  • Jonathan Falk

En tidligere assistent anklager demokrat-kandidat Joe Biden (77) for å ha forgrepet seg på henne da han var senator for nær 30 år siden.

Tara Reade (56) jobbet for Biden fra 1992 til 1993, og anklaget politikeren i fjor for upassende berøringer og seksuell trakassering. Nylig sto hun frem i amerikanske aviser med nye anklager. Bidens valgkampanje benekter anklagene.

Talsperson for tidligere visepresident Biden, Kate Bedingfield, sier i en uttalelse tirsdag at påstandene er usanne: – Slike påstander bør også omhyggelig ettergås av en uavhengig presse. Men det som er sikkert når det gjelder denne påstanden, er at den er usann. Dette skjedde absolutt ikke, sier hun.

Reade var ifølge Reuters en av åtte kvinner som sto frem i fjor og anklaget Biden for seksuelt krenkende adferd som upassende berøringer, klemmer og kyss. Også Lucy Flores (bildet) sto frem. Hun sier han kysset henne på bakhodet i 2014.

Reade sier til Washington Post at hun ikke sto frem med hele historien sin på dette tidspunktet fordi hun var redd. – Jeg hadde ikke motet som skulle til. Jeg kunne ikke få ut ordene. Med tiden føles det riktigere å fortelle min sannhet, sier Reade til avisen.

Biden er favoritten til å bli demokratenes presidentkandidat. Hans største konkurrent Berne Sanders trakk seg tidligere i april. Vinneren av nominasjonsvalget møter republikanernes kandidat til presidentvalg i høst. Dette spås å bli Donald Trump.

Flere artikler

  1. Joe Biden anklaget for seksuelt overgrep

  2. MeToo for Biden også

  3. Tara Reade reagerer etter sak om Biden-klage

  4. Trump om Biden-anklagene: Han må ut å kjempe

  5. Bloomberg: Vil frita kvinner fra taushetsavtaler