KØ: Stor pågang har den siste uken ført til lange køer for å bestige toppen. Foto: HANDOUT / Project Possible

Mount Everest har krevd syv liv på en uke

Syv mennesker har den siste uken mistet livet på verdens høyeste fjell Mount Everest, som også er besteget av flere nordmenn de siste dagene.

  • NTB

41 grupper med til sammen 378 klatrere fra hele verden har fått tillatelse til å bestige verdens høyeste fjell under årets klatresesong i april og mai.

Dette har resultert i enorme køer, og for noen har det endt med døden. Fredag ble det opplyst at ytterligere tre klatrere er funnet omkommet, og Mount Everest har dermed krevd syv menneskeliv den siste uken.

– Ytterligere to indiske klatrere døde i går på Mount Everest, sier en talskvinne for turistdepartementet i Nepal.

Les også: Besteg Mount Everest to ganger på en uke – økte egen rekord

Et av selskapene som organiserer ekspedisjoner opplyser at en tredje klatrer mistet livet torsdag.

Nærmere 300 klatrere har mistet livet i forsøk på å nå toppen av Mount Everest, som første gang ble besteget av den nepalske sherpaen Tenzing Norgay og Edmund Hillary fra New Zealand i 1953.

Giftet seg på Mount Everest: – Nervepirrende og fantastisk

Flere nordmenn har lyktes med å nå toppen av verdens høyeste fjell den siste uken, blant dem 29 år gamle Håkon Skog Wiliam Erlandsen fra Mo i Rana som ble den første i verden til å spille saksofon på toppen.

27 år gamle Didrik Dukefoss ble første gudbrandsdøl til å nå toppen, og de to rogalendingene Steinar Salte og Ole Jakob Kjølvik lyktes også. Forrige uke nådde også norske Thomas Lone (24) toppen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder