Den norske oljetankeren Andrea Victory ble søndag påført et mindre hull i akterenden av skroget utenfor kysten av De forente arabiske emirater. Norske myndigheter bistår nå landet i granskingen av sabotasjeaksjonen. Foto: Foto: United Arab Emirates National Media Council / AP / NTB scanpix

UD: Norge bistår i gransking av sabotasje mot norskregistrert oljetanker

Norske myndigheter bistår i granskingen av sabotasje mot den norskregistrerte oljetankeren Andrea Victory og tre øvrige skip utenfor Emiratene.

NTB

Søndag ble de fire skipene påført hull i skroget, tilsynelatende av sprengladninger, da de befant seg utenfor kysten av havnebyen Fujairah i Emiratene.

Tirsdag kveld meldte en tjenestemann i landet at Norge, USA og Frankrike skal bistå i granskingen av sabotasjeangrepet. Onsdag bekrefter Utenriksdepartementet (UD) at norske myndigheter bistår i saken.

les også

Sabotasje og hastemøter: Spørsmål og svar om forholdet mellom Iran og USA

Les også: Advarer norske skip i Gulfen etter sabotasjeangrep

– Norge bistår i tråd med normal praksis for situasjoner der norske skip er involvert. Den norske ambassaden i Abu Dhabi er i kontakt med emiratiske myndigheter om saken, sier seniorrådgiver Per Bardalen Wiggen til NTB.

les også

USA tror Iran var involvert i skipssabotasjer

– Vi er kjent med hendelsen, men har ingen rolle i saken, opplyser Kripos.

Fikk du med deg? Norsk bistand i gransking av sabotasje mot oljetankere

Andrea Victory er 14 år gammel og på drøyt 47.000 dødvekttonn. Bilder av skipet viser et hull i akterenden. Det norske rederiet Thome Ship Management, som eier oljetankeren, opplyste mandag at også de bistår lokale myndigheter i granskingen av hendelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder