HAR MØTTES: Tjostolv Moland og enka til den drepte Abedi Kasongo. Foto: KRISTIAN HELGESEN/HELGE MIKALSEN

- Moland ba ikke om tilgivelse

KISANGANI (VG Nett) Ifølge Rune Edvardsen har Tjostolv Moland ikke bedt om tilgivelse for drapet på sjåføren Abedi Kasongo.

Linn K. Yttervik
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Jeg snakket med Moland etter at han hadde møtt enka og familien på sykehuset. Han sa at han hadde bedt om tilgivelse for problemene hun hadde fått på grunn av hans reise til Kongo. Han sa også rett ut at han ikke hadde noe med drapet å gjøre og at han derfor ikke kunne be om tilgivelse for det.

VG skrev i går at enken og tre av sjåførens familiemedlemmer besøkte Moland på sykehuset. Møtet skjedde uten tolk, uten forsvarer og uten at Molands sykehuslege var til stede.

- Moland har ringt meg ganske ofte i forbindelse med at han ønsker å hjelpe andre fanger i fengslet og i forbindelse med at moren skal komme på besøk, sier Edvardsen, som er misjonsleder i menigheten Sarons Dal.

Les også:Dommeren friskmeldte sjakkspillende Moland

Han har ut fra samtalene inntrykk av at Molands tilstand de siste to-tre dagene er forverret.

- I går fikk jeg en beskjed på svareren hvor han forklarte at han skulle treffe enken og at de skulle ha en samtale hvor han ville be om tilgivelse for alt styret hun har vært utsatt for i forbindelse med rettssaken, sier pastor Edvardsen.

Les også:Kongo-enke hevder hun kastes ut av huset

Sjåførens enke hevdet etter møtet på sykehuset at Moland hadde bedt om tilgivelse for drapet. Ifølge Edvardsen har Moland oppfattet møte annerledes.

- Han ringte meg senere på dagen og sa at han hadde bedt om tilgivelse for alt styret han hadde forårsaket, og at enka også hadde bedt om tilgivelse for at han hadde blitt syk. Han oppfattet møtet som positivt og han oppfattet det som noe helt annet enn det som har kommet fram.

Edvardsen mener at Moland trenger fred.

- I den tilstanden han er i nå bør han ikke utsettes for noe som helst slags påtrykk eller konfrontasjoner. I hans situasjon er han fritt vilt, og vi vet ikke hvem som står bak møtet eller om noen forsøker å skade hans sak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder