50 døde gisler funnet i elva Tigris

(VG Nett) Likene av 50 gisler er funnet i elva Tigris sør for Bagdad i Irak, opplyser landets president Jalal Talabani torsdag.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Mandag opplyste den irakiske hæren at de ikke kunne finne noen gisler i Madaen, hvor sunnimuslimske opprørere skal ha holdt mange av byens sjiamuslimer fanget siden fredag i forrige uke.

Det er fortsatt uklart hva som faktisk har skjedd i byen like sørøst for Bagdad de siste dagene.

Nå er imidlertid likene av 50 gisler funnet i elva Tigris. Det opplyste den nye, irakiske presidenten Jalal Talabani onsdag.

- Mer enn 50 lik har blitt tatt opp av Tigris og vi har alle navnene på de som er drept og de kriminelle som har utført disse kriminelle handlingene, sa Talabani, som er sikker på at likene er noen av de sjiamuslimske gislene som ble holdt fanget i Madaen.

- Terrorister har utført disse handlingene. Det er ikke sant at det ikke var noen gisler. Det var det, men de ble drept og de kastet kroppene ut i Tigris, sa presidente og la til at mer informasjon og navnene på ofrene vil bli offentliggjort de kommende dagene.

19 lik på en stadion

I tillegg til det makabre funnet i Tigris ble 19 lik funnet på en fotballstadion i Haditha nordvest for Bagdad, ifølge en irakisk reporter og flere beboere i området.

Taxisjåfør Usama Rauf sa ifølge Reuters at han hørte skudd og fortet seg bort til stadion hvor han så likene ligge på rekke og rad lent opp mot en mur.

Beboere i området mener ofrene, alle kledd i sivilt, er soldater som er blitt bortført av opprører mens de var på vei hjem på ferie. I morgen markerer muslimene bursdagen til profeten Muhammad.

VG Nett kommer med mer.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder