TIL VALG?: Al Gore oppfordres nå til å stille som demokratisk presidentkandidat. Foto: AFP Foto: Kristoffer Sandberg/VG Foto:

Kan tvinges til å advare mot Al Gores «propaganda»

(VG Nett) Britiske skoler kan måtte advare elevene før de viser Al Gores miljøfilm etter at en far som mener den er propaganda som hjernevasker barn er ventet å vinne frem i retten.

Francis Lundh
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Ifølge The Daily Mail skal avgjørelsen først falle i neste uke, men dommer Justice Burton sier at han vil kunngjøre at Gores film «An Inconvenient Thruth» videreformidler «subjektive politiske holdninger».

Dermed må lærerne advare om at filmen ikke nødvendigvis omhandler fakta og at elevene ikke nødvendigvis bør akseptere synspunktene som fremmes i filmen. Den kan likevel vises fritt.
- Resultatet som jeg kommer til å formidle vil ikke gjøre det ulovlig for filmen å bli vist, etter de retningslinjer som er i dag, sier Burton.

- Vil ha utdanning uten politisk vinkling

Det er far og lastebilsjåfør Stewart Dimmock som har satt i gang saken, fordi han mener barna blir hjernevasket av filmen som han også sier inneholder mye «sentimentalt tøv».

Totalt er det utlevert 3500 filmer til forskjellige skoler i Storbritannia.

- Jeg vil at mine barn skal ha den beste mulige utdanningen, uten subjektivitet og politisk vinkling og Herr Gores film, passer ikke inn i det bildet, sier Dimmock.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder