RASKE PENGER: Kristian Kjøndal ble 3,8 millioner kroner rikere under EPT Monte Carlo. Foto: Anders Kjøndal

Vant 3,8 mill. i poker

21-åring slåss med verdenseliten i poker-turnering

21 år gamle Kristian Kjøndal fra Larvik utmanøvrerte mer enn 700 av verdens beste pokerspillere.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL


Av KIM DANIEL LINDEGAARD

Sent i går kveld kom han nemlig på fjerdeplass i European Poker Tour (EPT) Monte Carlo, og vant hele 3,8 millioner kroner.

- Akkurat nå er jeg fryktelig skuffet over at jeg ikke nådde helt til topps i turneringen. På den annen side vet jeg jo at det blir for dumt å være altfor misfornøyd med mine egne prestasjoner. Jeg kom tross alt på en fjerdeplass av totalt 706 spillere, sier Kjøndal.

Siden onsdag i forrige uke har 21-åringen spilt poker i opptil 14 timer per dag. I løpet av de seks
dagene har han danket ut hundrevis av profesjonelle pokerspillere.

Kjøndal hadde imidlertid uflaks da han spilte mot amerikanske Gavin Griffin.

- Jeg gjorde min første og eneste tabbe i hele turneringen. Derfor røk jeg ut. Det er surt... Man vil jo så klart vinne når man har sjansen, forklarer han.

Sverre Krogh Sundbø, som vant sølv i poker-EM for halvannet år siden, er full av lovord om kollega Kjøndal.

- Kristian er susende god. Det er ikke tilfeldig at han gjør det så bra. Det betyr utrolig mye å komme på fjerdeplass i EPT. Årets turnering er nemlig den største turneringen som noensinne er blitt spilt i Europa, opplyser Krogh Sundbø.

Verdenseliten av pokerspillere var på plass under turneringen i Monte Carlo. Hver og en av de 706 spillerne hadde spyttet inn 10 000 euro, slik at premiepotten ble på hele 64 millioner kroner. Mens vinneren stakk av med drøyt 15 millioner kroner, ble altså 3,8 millioner Kjøndals.

I dag setter han kursen hjemover til Larvik hvor han skal ta en velfortjent påskeferie sammen med familie og venner.

- Det skal bli godt å slappe av litt. Jeg har planer om å ta det helt rolig, lade opp batteriene. Om et par-tre uker reiser jeg nemlig til Las Vegas for å delta på en ny poker-turnering. Da gjelder det å ha konsentrasjonen i orden, ler Kjøndal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder