To drept i palestinsk rakettangrep mot Israel

To israelske barn ble drept i et palestinsk rakettangrep mot Israel onsdag. Tidligere på dagen ble sju palestinere drept av den israelske hæren i Gaza og på Vestbredden.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Raketten som ble avfyrt fra Gaza, traff landsbyen Sderot sør i Israel. En baby og en ung israelsk gutt ble drept, og et tjuetall andre skadd. En av dem skal være alvorlig såret.

Den militante fløyen av Hamas påtok seg skylden for angrepet.

Åpnet ild

De israelske styrkene innledet sent tirsdag kveld en større operasjon i Nord-Gaza nettopp for å forsøke å få slutt på en serie rakett- og bombekasterangrep mot israelske mål.

Et stort antall stridsvogner, pansrede kjøretøyer og bulldosere støttet av helikoptre, rullet inn i byene Beit Lahya og Beit Hanoun i det nordlige Gaza onsdag morgen.

Helikoptrene åpnet ild mot flere mål, blant annet flyktningleiren Jabalya.

Israel nølte ikke lenge med å svare på det nye rakettangrepet. Onsdag kveld skjøt et israelsk helikopter mot Jabalya flyktningleir på Gaza, og minst to palestinere ble skadd.

Sju palestinere

Tidligere på dagen ble sju palestinere, blant dem tre tenåringer, drept da den israelske hæren gjennomførte nye operasjoner på okkupert land.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder