SLITEN: Trumps politiske rådgiver Stephen Miller så ut til å slite med å holde seg våken under et møte om sikkerheten ved amerikanske skoler i Det hvite hus mandag. Foto: Jim Lo Scalzo, EPA

Trumps rådgiver kan ha duppet av under møte om skoleskyting

Trumps unge politiske rådgiver og taleskriver, Stephen Miller, kan se ut til å ha sovnet midtveis i et møte om sikkerhet ved amerikanske skoler mandag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

President Donald Trump avholdt et møte med amerikanske guvernører i Det hvite hus mandag.

Temaet for møtet var hvordan amerikanerne skal hanskes med sikkerhet ved skolene i landet - etter at 17 mennesker ble drept i massakren på en videregående skole i Parkland i Florida tidligere denne måneden.

Den 19 år gamle antatte gjerningsmannen Nikolas Cruz, ble i ettertid pågrepet.

En bildeserie fra the European Pressphoto Agency viser hvordan Trumps politiske rådgiver, Stephen Miller, angivelig sliter med å holde seg våken under møtet.

Miller gnir seg blant annet i øynene og gjesper mens guvernørene prater, skriver The Hill.

På noen av bildene kan det også se ut til at Miller dupper helt av.

21 barn skutt og drept siden massakren

I etterkant av drapene i Florida har Trump lansert flere mulige tiltak for å redusere risikoen for skoleangrep i USA. Han har tatt til orde for å heve aldersgrensen for kjøp av automatvåpen til 21 år, og å bevæpne lærere.

I møtet gjentok Trump sin kritikk av politifolk som unnlot å gå til aksjon for å stanse gjerningsmannen på skolen. Han beskrev politifolkenes innsats som «avskyelig», og nevnte en av dem ved navn.

Presidenten mente utfallet ville blitt et annet hvis han selv hadde vært i nærheten.

– Du vet det ikke før du er blitt testet. Men jeg tror virkelig at jeg hadde løpt inn dit selv om jeg ikke hadde hatt noe våpen, sa presidenten.

– Jeg tror de fleste andre her i dette rommet også ville gjort det, la han til.

Ifølge den amerikanske organisasjonen Gun Violence Archive, som fører statistikk over dem som blir skutt og drept i USA - er minst 21 barn skutt og drept siden skytemassakren i Florida.

Organisasjonens kilder er offentlige myndigheters opplysninger og dekningen i amerikanske medier.

Sterke reaksjoner

Etter tragedien i Florida har en rekke unge amerikanere tatt til gatene for å demonstrere mot den amerikanske våpenlovgivningen, og mot den mektige våpenorganisasjonen The National Rifle Association (NRA).

NRA støttet Donald Trump med store pengebeløp i valgkampen.

Ifølge nyhetsbyrået AP deltok også Cruz på et treningsprogram som promoterer trygg skytetrening – finansiert av NRA, før han trolig drepte 17 personer ved Parkland videregående tidligere denne måneden.

NRA har blant annet svart kritikerne med å anklage dem for å utnytte menneskers sorg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder