Ung mann død etter eksplosjon utenfor Stockholm

En mann skal ha utløst en eksplosjon i en bolig sør for Stockholm og ha dødd av skadene, melder Expressen. Politiet kobler ikke hendelsen mot terror.

Politiet i Sverige fikk søndag ettermiddag en melding om en eksplosjon i et rekkehus i Vårberg sør for Stockholm.

Ifølge den svenske avisen Expressen skal en mann ha utløst en bombe og slik sprengt seg selv i luften.

– Politiet er på plass sammen med nødetatene. Den nasjonale bombegruppen er på vei til stedet, sier Anna Westberg i det svenske politiet til avisen.

Politiet bekrefter at en ung mann omkom, men hva som har skjedd, er foreløpig uklart. Politiet har ingen mistanke om at noe kriminelt har funnet sted.

– Vi har indikasjoner på at denne personen ikke hadde det så bra, sier Westberg til TT.

Ifølge Aftonbladet er det snakk om en ung mann. Pårørende skal være informert.

«Ingen terrorkoblinger»

Politiet ønsker å komme i kontakt med en mann i 60-årene som skal ha befunnet seg på stedet etter eksplosjonen. Vedkommende skal ha forsøkt å redde livet på den avdøde, ifølge avisen.

Flere boliger ble evakuert, men de evakuerte naboene fikk etter noen timer vende hjem.

– Vi ser ingen terrorkoblinger. Vi har en pågående etterforskning av eksplosjonen som har funnet sted i en bolig, og vi holder på å utrede hva som kan tenkes å ligge bak det hele, sier Westberg til Expressen.

Kilder sier til Aftonbladet at politiet har innledet etterforskning om drap, men at de i utgangspunktet mistenker at det kan være snakk om en ulykke.

ALLE ETATER PÅ PLASS: Politi, brann og ambulanse skal være på stedet. Svensk sikkerhetspoliti er kjent med hendelsen. Foto: Naina Helen Jåma, TT

Sikkerhetstjenesten involvert

Politiet fikk melding om eksplosjonen like etter klokken 15.

I 17-tiden var bombegruppen på plass, og innledet sine undersøkelser.

Den svenske sikkerhetstjenesten Säpo kjenner til hendelsen og samarbeider med politiet.

Politiet oppgir på sine nettsider at de anser hendelsen som isolert, og at utenforstående ikke har grunn til å bekymre seg.

UTRYKNING: Politiet i Stockholm rykker søndag ettermiddag ut på en eksplosjon sør for hovedstaden. Foto: Naina Helen Jåma, TT

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder