HEROIN I BAGASJEN: Den norske statsborgeren ble tatt med tre poser med heroin i kofferten, som har et gateverdi på 3,7 millioner kroner i Norge. Foto: Ugandisk politi

Norsk kvinne arrestert i Uganda for narkotikasmugling er løslatt

Den norske kvinnen i 50-årene ble arrestert med 3,7 kg heroin i bagasjen. Nå bekrefter UD at hun er løslatt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi kan bekrefte at en norsk statsborger har blitt løslatt og forlatt landet. Det skjedde i går, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Andersen i Utenriksdepartementet (UD) til VG.

Det var TV2 som først meldte om løslatelsen.

les også

Norsk kvinne fengslet i Uganda – mistenkt for narkotikasmugling

Det ugandiske politiet forteller at kvinnen ble løslatt fordi hun betalte en bot.

– Retten bestemte at hun skulle betale en bot på 30 millioner ugandiske shilling, som tilsvarer 8000 amerikanske dollar. Det gjorde hun, og da ble hun løslatt. Hun er nå tilbake i hjemlandet sitt, sier talspersonen for politistasjonen i Kampala, Luke Owoyesigyire til VG.

8000 amerikanske dollar er i overkant av 60 000 norske kroner.

Kvinnen, som er norsk statsborger, ble pågrepet etter at bagasjen ble gjennomsøkt i utreisekontrollen på flyplassen i Entebbe, utenfor hovedstaden Kampala.

Ugandisk politi skrev i en pressemelding at hun var siktet for ulovlig besittelse av narkotika.

les også

Nordmann utpekt som hovedmann i colombiansk narkoliga: – Han er neppe hjernen bak

I bagasjen skal politiet ha funnet tre poser med til sammen 3706 gram heroin. Heroinen var pakket i tre poser og tapet sammen.

Hadde heroinet blitt solgt gram for gram i Norge, ville gateverdien på de 3,7 kiloene ha vært på opptil 3,7 millioner kroner.

Kvinnen i 50-årene skulle til å ta et fly til Brussel da hun ble oppdaget av politiet på flyplassen. Det er usikkert om hun hadde planlagt å reise videre til Norge.

UD var gjort kjent med at en norsk statsborger skal være fengslet i Uganda kort tid etter hun ble pågrepet.

– Ambassaden arbeider med å få bekreftet opplysningene slik at vi skal kunne tilby vedkommende hjelp, sa kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder