STORT OMRÅDE: Rundt 930 kvadratkilometer i California er svidd av i de tre skogbrannene. Foto: Reuters

Dramaet i California: Tre hissige skogbranner herjer samtidig

Tusenvis av brannmenn kjemper mot flammene som har spredt seg langs USAs vestkyst, der mer enn 900 kvadratkilometer står i brann. Brannen er trolig den dødeligste på 100 år.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den største av de tre brannene befinner seg nord i den amerikanske delstaten. Natt til torsdag norsk tid bekreftet myndighetene at de har funnet ytterligere åtte døde personer i ruinene, og at brannen så langt har krevd 59 menneskeliv. I tillegg er nærmere 8000 bygninger påført alvorlige skader.

les også

Fotograf i flammene: – Det var som å være i helvete

Noen timer i forveien fortalte politiet at minst 130 personer er meldt savnet. I håp om å skaffe seg bedre oversikt, har myndighetene valgt å gå ut med en liste over noen av dem. De fleste er eldre mennesker fra Paradis, som er en av byene som er hardest rammet.

Les også: Kjendisene flykter fra storbrannene

Ifølge eksperter er brannen den dødeligste i USA siden 1918, da 1000 personer mistet livet i en brann nord i Minnesota. Cloquet-brannen ødela en rekke lokalsamfunn i delstaten.

– I moderne tid er dette definitivt en av de dødeligste i USA, sier professor Crystal Kolden ved Idaho University, som har studert branner i 20 år. Hun får støtte fra professor Stephen Pyne ved Arizona State University.

DØDSBRANN: Redningsarbeidere bærer en død kropp fra en eiendom i byen Paradise. Foto: JOSH EDELSON / AFP

Brannen nord i delstaten har fått navnet Camp Fire, og betegnes som Californias mest dødelige og ødeleggende brann. Den er også den mest kostbare, skriver CBS News.

9000 brannmenn i sving

Lenger sør i delstaten er også Los Angeles rammet av skogbrann. Så langt har tre personer mistet livet i brannen, som har fått navnet Woolsey. Dermed er det til sammen minst 59 personer som har mistet livet.

les også

Skogbrann herjer i California: Kan bli en av historiens verste

Flammene har spredt seg gjennom Los Angeles og Ventura, inkludert områdene Malibu, Westlake Village og Thousand Oaks. Den nærmer seg nå San Fernando Valley.

I det samme området har en tredje brann, Hill-brannen, også herjet de siste dagene. I likhet med Woolsey-brannen, rammer også denne Ventura. Til sammen bistår mer enn 9000 brannmenn med slukningsarbeidet i California, skriver CBS News.

En av dem som har mistet livet i flammene er 63 år gamle Ernest Foss fra Paradise. Han hadde store deler av livet sitt i Los Angeles, men flyttet til den lille byen i senere år.

– Jeg var ikke forberedt på dette, sier datteren Angela Loo til Los Angeles Times om farens bortgang.

les også

Popstjernen refser Trump for hjerteløs brann-kommentar

Debbie Morningstar (65) overlevde heller ikke skogbrannen som rammet byen Paradise. Tantebarnet Alison Holguin (38) forteller til den amerikanske avisen at hun døde i hjemmet sitt.

Dette er ikke første gang Paradise blir rammet av skogbrann. Morningstar har flere ganger tidligere evakuert under skogbrann, men denne gangen gjorde hun ikke det.

Jesus Fernandez (48) fra Concow døde også under brannen, bekrefter politiet overfor LA Times. En familievenn skriver i en melding til avisen at 48-åringen er dypt savnet. Flere familiemedlemmer har bistått i søket etter Fernandez de siste dagene.

Etterforsker årsak

Energiselskapet Pacific Gas and Electric Company (PG & E) og morselskapet PG & E Corporation har blitt saksøkt av advokater som representerer en rekke brannofre.

De mener manglende vedlikehold av strømlinjene er årsaken til brannen.

Delstatens brannetat opplyste på samme pressekonferanse tirsdag kveld at flammene har spredt seg over 526 kvadratkilometer. Det er et område rundt halvannen gang så stort som Mjøsa.

Ifølge offentlige estimater vil ikke brannen være slukket før i slutten av november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder