KRISE: Dersom Horst Seehofer (CSU) og forbundskansler Angela Merkel ikke kommer til enighet, kan regjeringen falle. Foto: Paul Zinken / TT NYHETSBYRÅN

Krisemøte i Tyskland: Vinn eller forsvinn for Merkel

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer (CSU) har søndag gått hardt ut mot Angela Merkel etter EUs nye asylavtale. Tyskerne kan måtte gå til nyvalg, om regjeringspartnerne ikke blir enige.

 • Yasmin Sfrintzeris

Artikkelen er over ett år gammel

De siste ukene har forbundskansler Merkel vært under sterkt press av sine egne. Lederen for søsterpartiet CSU og innenriksminister, Horst Seehofer, har kritisert Merkels asylpolitikk kraftig, og gitt forbundskansleren en frist til søndag for å komme til enighet med de andre EU-landene.

Lørdag kveld holdt Merkel et hastemøte med Seehofer i to timer.

les også

Enighet på dramatisk EU-toppmøte

Seehofer og CSU er søndag ettermiddag i krisemøte for å avgjøre om søsterpartiet vil fortsette å støtte Merkels asylpolitikk.

Ifølge den tyske avisen Bild, er Seehofer svært kritisk til Merkels nye asylplan, og mener den er utilstrekkelig. Han skal også ha sagt at forslagene vil føre til mer migrasjon, og ikke mindre. Han fortsetter den knallharde kritikken mot forbundskansleren.

Ifølge tyske medier ser det ut sjansen for å komme frem til en felles løsning er minimal.

les også

Asylplan kan velte Merkels regjering

Under et intervju med med kanalen ZDF sier Merkel søndag ettermiddag at hun vil gjør alt for å sikre at CDU og CSU kommer frem til en løsning der «vi kan ta ansvar for Vårt Land».

– Alle vet det er alvorlig, sier Merkel, ifølge Die Welt.

Horst Seehofer har holdt kortene tett til brystet i forkant av møtet, ifølge bild.

Kan velte regjeringen

Torsdag og fredag møttes regjeringssjefene i EU for å komme frem til en avtale om hvordan strømmen av flyktninger og migranter i Middelhavet skal håndteres.

Forhandlingene varte til klokken 04.30 om natten. Men til slutt klarte de 28 stats- og regjeringssjefene i EU å få på plass en avtale som alle kunne slutte seg til.

les også

Skadet Merkel i kamp

Den tøffe asyldebatten har preget Tyskland den siste tiden. følge tyske medier er det ikke utenkelig at regjeringen faller, dersom Merkel og CDU mister støtten fra søsterpartiet.

Det meste koker ned til ett punkt: Seehofer vil beordre grensepolitiet om å nekte immigranter, som er registrert i andre EU-land som Italia, Hellas og Spania, innreise til Tyskland. Det ønsker ikke Merkel.

Seehofer har myndighet til å gjennomføre slike endringer., men om han gjennomfører, må Merkel ha avsette ham som innenriksminister. Da vil regjeringen sannsynligvis falle.

Mer om

 1. Tyskland
 2. Europa
 3. EU
 4. Migrasjon
 5. Asylpolitikk
 6. Angela Merkel

Flere artikler

 1. Asylplan kan velte Merkels regjering

 2. Asylstrid kan kaste Tyskland ut i regjeringskrise

 3. Regjeringskrise avverget i Tyskland

 4. Erna om tysk regjeringskrise: – Håper regjeringen holder

 5. Skadet Merkel i kamp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder