VIL SAMARBEIDE: Sarah Palin - her med John McCain og datteren Piper - vil samarbeide med etterforskerne som undersøker om hun utøvet maktmisbruk da hun sparket en politisjef. Foto: REUTERS

Nå vil Palin samarbeide med etterforskerne

(VG Nett) Sarah Palin nektet først å svare på spørsmål fra kommisjonen som undersøker hennes omstridte avskjedigelse av en politisjef. Nå vil visepresidentkandidaten svare for seg likevel.

  • Ingunn Andersen

Artikkelen er over 11 år gammel

Saken som omhandler Palins forhold til en politisjef hjemme i Alaska har fått stor oppmerksomhet i USA, særlig etter at Palins ektemann Todd også nektet å samarbeide.

Det er bare en knapp uke siden at Alaska-guvernøren kunngjorde at hun ikke ønsket å svare på spørsmål fra kommisjonen. McCain-leiren begrunnet tausheten med mistanker om at etterforskningen var påvirket av demokratiske politikere som ønsket å sverte guvernørens rykte.

Amerikanske tilstander: Anders Giæver blogger fra USA-valget

Les også:Obama tar ledelse på ny CNN-måling

Familiestrid

Palin er under etterforskning for å ha sparket politisjefen Walt Monegan - angivelig fordi sistnevnte nektet å si opp politimannen Mike Wooten Palins eks-svoger, som lå i en bitter skilsmissestrid med Palins søster.

I en e-post som ble gjort kjent i går skriver Sarah Palins advokat Thomas Van Flein at informasjon om hvem som skal intervjues først og når i den betente saken blir gjort kjent tirsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Flein var mandag i møte med lederen for den uavhengige kommisjonen, Timothy Petumenos for å planlegge intervjuene, melder CNN.

Utover informasjonen om tidspunktene for høringene kommer ikke McCain-kampanjen til å kommentere etterforskningen, opplyser talsmann for McCain-leiren Taylor Griffin.

Les også:Razzia mot Demokratene etter Palin-hacking

Eget advokatteam

UTSATT FOR HACKERE: Dette skjermbildet viser en av Sarah Palins epost-kontoer som har blitt hacket etter at hun ble visepresidentkandidat. FBI endevendte i helgen boligen til en 20-åring de mistenker kan stå bak. Foto: Reuters

Palin og ektemannen er to av i alt 13 personer som er stevnet som vitner i saken.

Etter at hun ble utnevnt som visepresidentkandidat har McCain-kampanjen sendt et eget advokatlag til Alaska for å hjelpe Palins lokale advokat.

Palin ga politisjefen Walt Monegan sparken i juli. Senere er det kommet fram at Palin, ektemannen Todd og flere andre høytstående medarbeidere i hennes stab kontaktet Monegan om politimannen Mike Wooten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder