DØD: Lille Chloe mistet livet da hun falt fra 11. dekk. Foto: Distribuert via familiens advokat Michael Winkleman.

Chloe (1) falt i døden – nå snakker de fortvilte foreldrene

Alan og Kimberly Wiegand er sønderknust etter tapet av datteren og mener at Chloes fall fra 11. dekk kunne vært forhindret.

Den tragiske hendelsen fant sted 7. juli. 18 måneder gamle Chloe falt ut fra et åpent vindu på cruiseskipet Freedom of the Seas og ned i kaien i San Juan på Puerto Rico.

Før hun falt skal hun ha blitt holdt av sin bestefar. Lokale etterforskere mener at Chloe gled ut fra sin bestefars hender. En talsperson for familien har forklart at bestefaren ikke oppdaget at vinduet var åpent.

– Ufattelig

Nå forteller de fortvilte foreldrene Kimberly og Alan Wiegand om sjokket og sorgen. Det skjer i et TV-intervju med «Today» på NBC. Hun erindrer hvordan hun gjentagende spurte: «Hvor er datteren min? Ta meg til henne». Kimberly hadde da ikke lagt merke til noe vindu.

– Jeg løp bort dit og så ned. Det var ikke vann der, men betong. Å miste jenta vår på denne måten er ufattelig, sier hun.

Pappa Alan sier at de med tapet av datteren har mistet en del av sin sjel.

– Vi vil aldri glemme henne, sier han.

Bakgrunn: Lite barn falt i døden fra norsk cruiseskip

Hele barnets familie, med besteforeldre på begge sider, og Chloes to søsken var med på cruiset med det norske rederiet Royal Caribbean Cruises.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ÅSTEDET: Bildet er tatt fra 11. dekk og viser hvor vanskelig det er å få øye på det åpne vinduet ved første øyekast. Foto: By: Shutterstock

Bestefaren som holdt Chloe, ble hysterisk da han så barnebarnet falle. Fortsatt bare gråter han, forteller jentas foreldre.

Bestefaren har forklart at han var sikker på at det var glass foran vinduet da han holdt Chloe og lot henne hvile på kanten.

Chloe døde etter fall fra skip: Morfar så ikke det åpne vinduet

Vil gå rettens vei

Alan og Kimberly Wiegand klandrer cruiseskipet for det de mener manglende sikkerhet. De skal ha blitt forklart at vinduet var åpent for ventilasjonens skyld. De mener cruiseskipet burde løst denne utfordringen på en annen måte enn å åpne et vindu.

De sier i TV-intervjuet at de vil gå rettens vei for å hindre at flere familier skal oppleve samme ulykke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOLSTRÅLE: Familien beskriver Chloe som et lys, som i sitt korte liv rakk å bety veldig mye for mange. Foto: Via familiens advokat Michael Winkleman.

les også

Nytt bilde fra cruiseskipet viser hvordan Chloe (1) kan ha falt i døden

Cruiseskipet Freedom of the Seas eies av verdens nest største cruiserederi Royal Caribbean Cruises (RCC). Den norske Wilhelmsen-familien er største enkeltaksjonær i norsk-amerikanske RCC.

RCC sier i en uttalelse til «Today» at de er i sorg over det som har skjedd, og at deres tanker går til de pårørende.

«Vi samarbeider med myndighetene i San Juan, og ytterligere spørsmål må rettes til dem», lyder det.

Myndighetene i Puerto Rico opplyser imidlertid til NBC News at det er for tidlig å kommentere saken, som er under etterforskning.

MS Freedom of the Seas går i cruisefart i Karibia. Skipet tar 3600 passasjerer og har en besetning på 1400.

VED KAI: Freedom of the Seas ved Akershuskaien i Oslo. Foto: Jan Petter Lynau/ VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder