KUPPFORSØK: Etiopias statsminister Abiy Ahmed under et besøk i Sudans hovedstad Khartoum tidligere denne måneden. Natt til søndag fortalte han at det hadde vært et kuppforsøk i landet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Ap photo

Medier: Regional leder drept i kuppforsøk i Etiopia

Etiopias statsminister Abiy Ahmed sier et kuppforsøk i en av landets regioner er blitt avverget. Lederen for regjeringen i regionen Amhara skal være drept.

  • NTB

Statlige etiopiske medier melder at Amharas regjeringssjef Ambachew Mekonnen er drept, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Også en av Mekonnens rådgivere er angivelig drept.

Etiopias statsminister Abiy Ahmed var kledd i militæruniform da han fortalte om kuppforsøket i en TV-sendt tale natt til søndag.

Ahmed sa søndag på nasjonalt fjernsyn at landets forsvarssjef, Seare Mekonnen, var blitt skutt i forbindelse med at han også opplyste om at et mislykket forsøk på kupp i Amhara, en region nord for hovedstaden Addis Abeba lørdag kveld.

Den britiske kringkasteren BBC skriver at forsvarssjefen er såret.

les også

Rekordmange mennesker på flukt: – Det verste verden har sett siden krigen

Omstendighetene rundt det angivelige kuppet ble det ikke gitt noen opplysninger om, melder nyhetsbyrået AFP. Statsministeren framsto i full uniform på TV.

– Det var organisert forsøk på kupp, men forsøket feilet, sier talsmann Negessu Tilahun for statsminister Abiy Ahmed til lokalt fjernsyn, melder nyhetsbyrået Reuters.

På samme tid som den meldinger om at et forsøk på statskupp feilet natt til søndag, ba den amerikanske ambassadøren i landet sine ansatte om å søke tilflukt etter meldinger om skuddløsning i hovedstaden Addis Abeba.

les også

Flyktninger i Etiopia: – Hvis dere skal stoppe oss fra å komme til Europa, må vi alle fall ha jobber her

– Ambassaden er gjort oppmerksom på skuddløsning i Addis Abeba. Personell gis råd om å oppholde seg på sikkert sted, skriver ambassaden på sine nettsider.

Etiopias statsminister Abiy Ahmed ble valgt i april i fjor og gjennomført en rekke reformer. Han har også varslet frie valg i 2020. Som ledd i endringsprosessene er en rekke militæroffiserer og ledere i landets etterretning blitt pågrepet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder