TAR MARIUS IMOT: Tsjetsjenias diktator Ramzan Kadyrov ønsker «Marius II» (innfeldt) velkommen i sin dyrehage. Foto: AFP og Reuters (innfeldt)

Denne diktatoren vil adoptere «Marius II»

Tsjetsjenias diktator Ramzan Kadyrov varsler på Instagram at han ønsker å adpotere sjiraffen Marius «den andre».

Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Diktatoren er svært aktiv på sosiale medier - blant annet bildedelingstjenesten Instagram.

Her har han 268.000 følgere, og han legger ut flere innlegg daglig. Han har tidligere lagt ut flere bilder av seg selv mens han poserer med eksotiske dyr.

Onsdag la han ut en «kollasj» med bilder av sjiraffen Marius som søndag ble løvemat i København Zoo - med en klar bildetekst som illustrerer hva han synes om det, skriver avisen The Guardian.

Det skapte stor oppstandelse da Marius «den første» ble drept i København Zoo. Årsaken var faren for innavl. Marius ble henrettet og matet til løvene.

VGTV: Opptak av obduksjonen(Advarsel: Sterke bilder!)

Onsdag ble det kjent at nok en sjiraff - som utrolig nok også heter Marius - kan miste livet av samme årsak i dyreparken Jylland Park Zoo.

- På humanitært grunnlag er jeg villig til å ta imot Marius. Vi kan garantere ham gode levekår og ta vare på helsen hans, skriver Kadyrov på Instagram.

BLE LØVEMAT: Den første sjiraffen ved navn Marius ble avlivet i dyreparken i København søndag. Nå risikerer hans navnebror å lide samme skjebne i Jyllands Park Zoo. Foto: Reuters

Kadyrov har tidligere vært innblandet i flere tilfeller av tortur og brudd på menneskerettighetene. Han er blant annet beskyldt for å personlig ha torturert fanger i Tsjetsjenia ved hjelp av elektrosjokk.

Men diktatoren er også kjent for sin forkjærlighet for dyr, og muligens er han blant de få som faktisk har mulighet til å ta imot sjiraffen: Han har nemlig en egen dyrepark i Tsjetsjenia.

Å dømme én sjiraff ved navn Marius til døden kan betraktes som en ulykke, men å dømme to til døden vil være en katastrofe, mener Kadyrov ifølge The Guardian.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder