HOLDT BARN FANGET: Ved minnesplassen utenfor huset der Marc Dutroux holdt sine fanger, la flere ned blomster og små bamser for å minnes de døde barna. Foto: Joachim Lundgren / VG

Barnedrapsmann Dutroux ber om å bli løslatt

Den belgiske barnedrapsmannen Marc Dutroux får sin søknad om løslatelse før fullført soning opp for retten. Etterlatte etter hans ofre har fått tilbud om å være til stede, men mange vil boikotte forhandlingene.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Marc Dutroux ble i 2004 dømt til livsvarig fengsel for å ha kidnappet seks jenter, voldtatt og torturert dem og drept fire av dem. Hans kone og medskyldige Michelle Martin ble i fjor løslatt og har gått i kloster.

Han skal etter planen framstilles for en domstol i Brussel mandag ettermiddag, og det er ventet at rettsmøtet kan komme til å strekke seg utover kvelden. Møtet går for lukkede dører, men rettens formann Luc Hennart vil etterpå komme med en offentlig erklæring.

Men ifølge nyhetsbyrået Reuters har rettens ledelse på forhånd utelukket at det kommer en avgjørelse allerede mandag. Retten har en frist på seg på to uker til å avgjøre om den vil innvilge Dutroux' begjæring om å bli løslatt mot at han lover å bruke elektronisk fotlenke.

Det er satt i verk svært strenge sikkerhetstiltak rundt domstolen i Brussel, av frykt for at Dutroux skal bli fysisk angrepet. Det belgiske politiets fagforbund Sypol har beregnet at de nye rettsforhandlingene vil koste minst 50.000 euro eller over 370.000 kroner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder