OOPS: Dick Cheney angrer på at han brukte Sarah Palin i presidentvalgkampen i 2008. Foto: AP

Cheney: - Sarah Palin var en bommert

Nominasjonen av Sarah Palin som republikanernes visepresidentkandidat i 2008 var et feiltrinn, ifølge tidligere visepresident Dick Cheney.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det ble ikke håndtert på en god måte. Jeg mener ikke hun passerte testen om å være rede til å ta over som president, sier Cheney i et intervju med programmet «This Week» på ABC.

Republikanernes presidentkandidat ved valget i 2008, John McCain, valgte Sarah Palin som visepresidentkandidat. Men en del republikanske velgere skal ha latt være å stemme på grunn av bekymring om Palin var klar til å ta over Det hvite hus dersom noe skulle skje med da 72 år gamle McCain.

Tidligere visepresident under George W. Bush, Dick Cheney, sier det i jakten på en visepresident gjerne er to lister.

- Det er den lange lista. Der kan det være mange navn. Men for å komme på den andre lista, må personen være i stand til å ta over som president i USA. Den lista er vanligvis veldig, veldig kort, sier Cheney.

- Jeg liker Palin. Jeg har møtt henne og kjenner henne. Men med sin bakgrunn som guvernør i om lag to år, så var hun ikke rede til å ta over.

Republikanernes erfaring fra fire år tilbake har lagt et kraftig press på Mitt Romney om å velge en sterk visepresidentkandidat foran valget i begynnelsen av november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder