Politiet: Leiemorder drepte feil mann

Politiet mener at leiemorderen hadde mistet lappen med adressen til Daniel Ott (69). Det hele endte med at han drepte den 31 år gamle navnebroren.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var i 2006 at en maskert mann tok seg inn i huset til 31 år gamle Daniel Ott i byen Burton Township i den amerikanske delstaten Illinois.

Tre menn drapstiltalt

Han ble bundet fast med gaffatape, men klarte å komme seg løs. I basketaket som oppsto ble han skutt og drept, melder AP.

TILTALT: Politiet mener at Chad South (45) ble leid inn for å ta livet av Daniel Ott (69). Foto:,Ap

De første månedene sto etterforskningen nærmest i stampe. Helt til det viste seg at 31-åringen hadde en navnebror, som var et mye mer sannsynlig mål.

Ni år senere er tre menn nå tiltalt for drapet.

Politiet mener at det var en ren feil som gjorde at det var 31-åringen som ble skutt og drept denne natten. Det egentlige målet skal ha vært en 69 år gammel navnebror, som bodde i delstaten Ohio. Ifølge politiet skal imidlertid leiemorderen ha mistet adressen.

Den store aldersforskjellen gjør at politiet mener at drapstiltalte Chad South (45) må ha forstått at han tok seg inn i feil hus denne natten i 2006.

Gammel feide

59 år gamle Joseph Rosebrook er tiltalt for å ha bestilt drapet. På dette tidspunktet satt han fengslet for omfattende pengeutpressing, og denne saken skal ifølge politiet være motivet for drapet på Daniel Ott.

Den 69 år gamle bilselgeren med samme navn skal nemlig ha mottatt omtrent 15.000 kroner som forhåndsbetaling for å drepe en person som skulle vitne under rettssaken.

Men i stedet for å ta livet av vitnet som avtalt, skal 69-åringen ha gått til politiet.

I tillegg er broren til Joseph, Carl Rosebrook (57), tiltalt for å ha overlevert pengene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder