DET SISTE BILDET: Dette bildet la Hossein Javadi ut på Instagram like før han reiste til flyplassen i Barcelona og Germanwings' ulykkesfly. Han er en av de 149 ofrene etter flystyrten. Foto: ,

Germanwings-offer tok bilde på vei til flyplassen: «Adios Barcelona»

Var på jobbreise med journalistkollega

Venn: – En snill, kjærlig og omsorgsfull mann

Før Hossein Javadi reiste til flyplassen for å gå om bord på dødsflyet la han ut det som ble det siste bildet av ham på Instagram.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Adios Barcelona», skrev den iranske journalisten under bildet han la ut på billeddelingstjenesten tirsdag morgen – antagelig svært kort tid før han gikk om bord på den skjebnesvangre flyturen med Germanswings' rute 9525.

Flyet med totalt 150 mennesker om bord endte sin ferd i de franske alpene klokken 10.53 tirsdag, etter at annenpilot Andreas Lubitz etter alt å dømme styrtet flyet med vilje.

Iranske Hossein Javadi og hans kollega Milad Hojjatoleslami er blant de 149 ofrene.

OMKOM: Hossein Javadi jobbet som sportsjournalist og var i Europa for å dekke en rekke fotballkamper. Foto: ,

Var på El Clásico-kamp

Det er Maysam Bizær, en venn av Javadi, som har delt bildet til Javadi på Twitter etter ulykken.

Han skriver: «Min gamle venn Hossein Javadi er blant dem som ble drept i Frankrike. Dette bildet tok han idet han dro fra Barcelona».

I kommentarfeltet opplyser Bizær at Javadi skrev «Adios Barcelona» under bildet.

LES OGSÅ: Disse omkom i flystyrten

Javadi jobbet som journalist, og var i Europa med tre kolleger for å få med seg diverse sportsbegivenheter, deriblant fotballkampen mellom Barcelona og Real Madrid søndag.

Før avreise til Barcelona bestemte to av kollegaene, Payam Younesipour og Saeed Zahedian, seg i siste liten for at de ikke skulle reise til Barcelona, men bli igjen i Wien for å følge det iranske fotballandslagets treninger, skriver den britiske avisen The Guardian.

– Lidenskapelig opptatt av fotball

Irans utenriksdepartement bekreftet at Hossein Javadi og Milad Hojjatoleslami var blant de omkomne etter flystyrten onsdag. Landets president har også uttrykt sin medfølelse til alle ofrene på Twitter.

Til avisen London Evening Standard forteller Maysam Bizær at han snakket med vennen bare en uke før avreise til Europa, og at Javadi hadde gledet seg til reisen.

– Han var en snill, kjærlig og omsorgsfull mann som var lidenskapelig opptatt av jobben sin og fotball, uttalte Bizær.

Ifølge avisen hadde Bizær og Javadi vært venner i over 20 år.

– Jeg kan fortsatt ikke tro at han ikke er blant oss mer. Det er et tragisk tap. Han vil bli savnet.

LES OGSÅ:Emily (22) var på vei hjem fra ferie med moren Yvonne (58)

Jobbet, men betalte reisen selv

De to kollegaene som ikke ble med til Barcelona uttalte seg til The Guardian dagen etter ulykken, og uttrykte lettelse over at de ikke var på ulykkesflyet.

OMKOM: Milad Hojjatikeslami var sportsjournalist fra Iran og var i Europa for å dekke en rekke forballkamper. Han og kollegaen Hossein Javedi omkom i Germanwings-styrten. Foto: ,

– Siden i går har jeg bare spurt meg selv hva som skjedde. Vi kunne ha vært døde nå. Gud reddet oss, uttalte Saed Zahedian, ifølge avisen.

– Hvis vi hadde dratt til Barcelona ville vi alle ha returnert sammen, men vi bestemte oss for å bli i Wien for å fokusere på landslaget før de kommende kampene, uttalte Payam Younesipour.

Alle fire skal ha dekket europa-turen av egen lomme, til tross for at de skulle jobbe. Younesipour sier til The Guardian at kollegaene ville ha overlevd om de ikke hadde vært nødt til å fly med lavprisselskaper.

– Faktum er at de ikke hadde råd til å fly med noen andre selskaper fordi vi alle hadde meldt oss frivillige til å dekke disse arrangementene med egne penger. De iranske medieorganisasjonene vi jobber for har ikke gitt oss økonomisk støtte til reisen, uttalte han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder