VANSKELIG REDNINGSARBEID: Flere av menneskene som deltok i redningsarbeidet etter den voldsomme eksplosjonen i en gruve i Iran får behandling etter å ha pustet inn giftig gass.

VANSKELIG REDNINGSARBEID: Flere av menneskene som deltok i redningsarbeidet etter den voldsomme eksplosjonen i en gruve i Iran får behandling etter å ha pustet inn giftig gass. Foto: Mostafa Hassanzadeh AFP

Minst 21 arbeidere omkom i gruveulykke i Iran

Minst 21 arbeidere er omkommet etter en kraftig eksplosjon i en kullgruve nord i Iran, melder iranske medier. Flere er fortsatt savnet, melder iranske medier.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Minst 26 personer ble sperret inne i gruven som følge av eksplosjonen.

Gruva ligger utenfor byen Azadshahr i Golestan-provinsen, og eksplosjonen skjedde onsdag formiddag lokal tid. Trolig var det metangass i en gruvegang som antente og eksploderte da arbeidere forsøkte å få i gang motoren til et gruvelokomotiv, skriver NTB.

Ifølge den iranske statskanalen er minst 21 personer omkommet, melder Reuters. Iranske nyhetsbyråer melder at disse gruvearbeiderne løp ned i tunnelen i et forsøk på å redde 32 kollegaer som var fanget i gruva. Disse er fremdeles savnet, skriver NTB.

Sendt til sykehus

Det semi-offisielle nyhetsbyrået Tasnim siterer en talsperson for lokale myndigheter i Golestan på at minst 69 er skadd, ifølge Reuters. Over 30 av dem har blitt fraktet til nærliggende sykehus, ifølge NTB.

De første meldingene etter eksplosjonen sa at det var rundt 40 til 50 personer innesperret i gruven. Senere ble tallet høynet til minst 80 personer.

I ettertid har den lokale lederen for Røde Kors, Shahin Fathi, tilbakevist tallene. Han opplyser at den siste informasjonen tilsier at 26 personer er sperret inne, skriver AFP.

Det nøyaktige tallet på hvor mange som befant seg i gruva da eksplosjonen inntraff er uklart. Foreløpig er det også uklart hvilken tilstand de savnede personene er i.

Saken fortsetter under bildet

Ifølge den iranske beredskapstjenesten skal 16 mennesker ha klart å komme seg ut av gruven. Foto: Mostafa Hassanzadeh AFP

Utfordrende redningsarbeid

Ifølge en talsmann for beredskapstjenesten i landet skal 16 mennesker ha klart å komme seg ut av gruven. Flere av dem er skadet, skriver CNN.

Over 500 arbeidere er ansatt ved gruva, og ifølge statlige medier skjedde eksplosjonen under et vaktbytte.

En talsperson for gruveindustrien i Golestan-provinsen sier at rundt 600 meter av tunnelen har blitt ryddet. Gruvearbeiderne er fanget i en gruvegang som er nærmere 1000 meter lang.

– Vi prøver å sende oksygen inn i tunnelen for å øke sjansen for at de som er innesperret overlever, sier talsperson for myndighetene i landet Sadegh Ali Moghadam til nyhetsbyrået ISNA i følge AP.

REDNINGSARBEID: Folk samlet seg på stedet etter den kraftige eksplosjonen i en kullgruve nord i Iran onsdag. Foto: Handout Reuters

Redningsoperasjonen etter eksplosjonen har vært utfordrende, fordi tunnelene er fylt med giftig gass. 25 personer som deltok i redningsarbeidet blir behandlet etter å ha pustet inn gassen, ifølge PressTV.

I 2016 stod Iran bak en utvinning på 1,68 millioner tonn kull, skriver Reuters. Dette er en økning fra tidligere år, og grunnen er internasjonale sanksjonslettelser. Bare en brøkdel av kullet eksporteres. Det meste av kullet brukes til innenlands stålproduksjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder