MÅTTE LANDE I CANADA: Flere ambulanser sto klare på rullebanen for å frakte syv personer til sykehus fra dette American Airlines-flyet, som ble omdirigert til St. Johns International Airport i Canada etter at det fløy inn i kraftig turbulens søndag. Foto: Paul Daly , Ap

Syv skadet under turbulens - fly omdirigert til Canada

Syv personer måtte fraktes til sykehus i Canada etter at et American Airlines-fly fløy inn i det som passasjerer beskriver som «intens turbulens» søndag.

  • Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Boeing 767-flyet, som var på vei fra Miami til Milano, hadde 192 passasjerer og en besetning på 11 om bord. Kraftig turbulens førte imidlertid til at flyet ble omdirigert til St. Johns International Airport på Newfoundland i Canada, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ambulanser og brannbiler sto klare på rullebanen før flyets ankomst.

Ifølge CBC News ble totalt syv personer fraktet til sykehus med skader etter at flyet landet trygt på bakken.

Skadeomfanget til de syv, fire passasjerer og tre kabinansatte, er foreløpig ukjent, men ingen skal være livstruende skadet.

Husker du? SAS-flyvertinne brakk ankelen under kraftig turbulens

«Verste turbulensen noensinne»

Passasjerer beskriver turbulensen som kortvarig, men intens, opplyser kanalens journalist Meghan McCabe, som befinner seg på flyplassen.

«Noen beskriver det som den verste turbulensen de noensinne har opplevd. Flyet krenget, noen personer uten setebeltet fastspent spratt ut av setene sine», twitrer McCabe mandag morgen.

«Snakket nettopp med en passasjerer som så flyvertinner som falt».

Se de utrolige bildene: Fullt kaos på London-fly etter turbulens

21 turbulens-skadet i desember

I desember ble 21 personer skadet da et Air Canada-fly fløy inn i kraftig turbulens på vei til Toronto. Flere av de som ble skadet hadde trolig ikke festet setebeltet og vitner beskriver at de så folk bli kastet opp i taket.

Les mer: Passasjerer etter turbulens-mareritt: - Det var flyturen fra helvete

Søndag opplyser en talsmann for American Airlines at lyset som markerer at setebeltet skal festes var på før flyet møtte på turbulensen.

– Vi tar vare på våre passasjerer og ansatte, og jobber nå med å frakte dem trygt videre til deres endelige destinasjon, sier talsmannen til CBC News.

CBC-journalist McCabe snakket også med en passasjer som klarte å finne et lyspunkt etter hendelsen:

«En passasjer sier hun alltid har hatt lyst til å besøke Newfoundland, men kanskje ikke under disse omstendighetene».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder