LUFT: Israel kan få lov til å fly over saudiarabisk luftrom. Her er det et saudiarabisk fly som er i luften. Foto: Reuters

- Saudi-Arabia vil la Israel fly over til Iran

Saudi-Arabia har gjennomført prøver for å slå av landets luftforsvar og la israelske fly bruke landets luftrom for å bombe iranske atomanlegg.

Artikkelen er over ni år gammel

- Saudiaraberne har gitt Israel tillatelse til å fly over mens de selv lover å se bort, sier en amerikansk forsvarskilde i området til den britiske avisen The Times.

- De har allerede gjennomført prøver for å være sikre på at deres egne fly ikke blir forstyrret og at ingen blir skutt ned. Alt er blitt gjort med støtte fra det amerikanske utenriksdepartementet, tilføyer kilden.

Israel betrakter Iran som sin største trussel og vil ikke utelukke å bruke militær makt for å hindre at Iran blir en atommakt. Iran hevder at landets atomprogram bare har fredelige formål.

The Times skriver at regjeringen i Saudi-Arabia, som betrakter Iran som en regional trussel, har åpnet for å la israelske militære fly bruke en smal korridor i den nordlige delen av landet for å korte ned strekningen de israelske flyene må fly for å gjennomføre oppdraget.

En kilde i Saudi-Arabia sier at nyheten er allmennkunnskap i forsvarskretser i landet.

- Vi vet alt dette. Vi slipper dem gjennom og ser ingenting, sier en kilde til The Times.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder