- PLANLA ANGREP: Osama bin Laden skal ha planlagt et terrorangrep på 10-årsdagen for anslaget mot World Trade Center. Foto: AP

- Bin Laden diskuterte terrorangrep på 10-årsdag

Osama bin Laden og en annen al-Qaida-leder skal ha drøftet planer om å sette sammen en gruppe av soldater som skulle utføre terrorangrep i USA på 10-årsdagen for 11. september-angrepet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den amerikanske avisen The Wall Street Journal siterer en ikke navngitt offentlig tjenestemann som sier at det ble funnet kommunikasjon mellom de to på bin Ladens gjemmested i Pakistan. Men ifølge kilden er det ikke noe bevis for at angrepet faktisk skulle gjennomføres.

- Bin Laden og hans operasjonsleder, Attiyah Abd al-Rahman, delte meninger om hvordan gruppen skulle settes sammen. Bin Laden skal flere ganger ha nektet å ha med navn som Rahman foreslo, ifølge informasjonen avisen har kommet over.

Etter at bin Laden ble likvidert av amerikanske spesialsoldater 2. mai, ble det funnet notatbøker og datafiler som viste at terrorlederen var klar for flere angrep mot USA og andre vestlige mål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder