NY FINANSMINISTER: Hazem el-Beblawi blir nye finansminister i Egypts nye regjering. Foto: Reuters

Egypts nye ministre tatt i ed

Egypts nye regjering ble torsdag tatt i ed. Over halvparten av ministrene er skiftet ut, flere av dem var utpekt av tidligere president Hosni Mubarak.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

De nye ministrene ble tatt i ed foran hærens øverste råd, som møter økende press fra demonstranter som krever at reformene i landet må gå raskere.

Egypt har nå fått både ny finansminister, Hazem el-Beblawi, og utenriksminister, Mohamed Kamel Amr. Innenriksminister Mansour el-Essawy beholder sin jobb. Også handelsministeren er ny, i likhet med kommunikasjonsministeren.

Essawy tok i forrige uke beslutningen om å avskjedige flere hundre tjenestemenn i politiet, som er beskyldt for å ha brukt omfattende vold under opprøret i vinter.

Flere av dem som ble skiftet ut, var i sin utpekt av Mubarak. Men landets øverste myndighet, hærens råd, beskyldes likevel for å jobbe for sakte med å fjerne Mubaraks medarbeidere fra administrasjonen.

Samtidig mener mange at rådet bruker for lang tid med å gjennomføre demokratiske reformer fram mot overgangen til sivilt styre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder