Journalister hamstrer bokser med utskrifter av Sarah Palins e-poster. Foto: AP

Alaska offentliggjør 24.000 av Palins e-poster

Delstatsmyndighetene i Alaska har offentliggjort 24.000 e-poster som Sarah Palin sendte og mottok mens hun var guvernør i delstaten.

Artikkelen er over åtte år gammel

Offentliggjøringen kommer etter at myndighetene nylig godtok en begjæring om innsyn i Palins e-postkorrespondanse.

En rekke journalister og andre nysgjerrige fra inn- og utland begynte fredag det møysommelige arbeidet med å pløye seg gjennom all e-posten i håp om å finne noe som kan bygge under spekulasjonene om at erkekonservative Palin vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat til valget neste år.

Palin har ennå ikke villet si om hun vil forsøke å stille til valg eller ikke.

PRESIDENTKANDIDAT? Det er fremdeles usikkert om Sarah Palin kommer til å forsøke å bli USAs neste president. Foto: AP

CNN og Alaska-avisen Anchorage Daily News var blant de som i 2008 begjærte å få innsyn i guvernør Palins e-postkorrespondanse, etter at hun overraskende ble valgt av John McCain til å være hans visepresidentkandidat.

Men på det tidspunktet sa delstatsmyndighetene at det ikke kunne la seg gjøre av tekniske årsaker, blant annet på grunn av gamle og utdaterte databaser. Da ble det samtidig avslørt at Palin brukte en helt vanlig Yahoo-e-postadresse for å styre delstaten.

Den britiske avisen Guardian begynte fredag å legge ut fortløpende Palins e-poster etter hvert som avisen fikk bladd seg gjennom dokumenthaugene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder