Tre barn alvorlig skadet i berg-og dalbane-ulykke i Skottland

Åtte barn og to voksne totalt er skadet

UTENRIKS

Vitner forteller om desperate foreldre som lette etter barna sine i kaoset som oppstod da en vogn sporet av i fornøyelsesparken i Motherwell.

Publisert: Oppdatert: 27.06.16 07:29

Flere brannbiler og ambulanser kom raskt til fornøyelsesparken M&D i Motherwell, etter meldinger om at en vogn hadde sporet av. Nødetatene rykket ut klokken 15.37, lokal tid, og parken ble raskt evakuert.

Daily Record siterer politiet på at åtte barn og to voksne er skadet etter den dramatiske ulykken.

Tre av barna er betegnet som alvorlig skadet, ifølge samme nettavis.

– Folk satt fanget opp ned i vognene, sier et vitne til BBC.

Ifølge øyenvitner skjedde ulykken på det verste tenkelige stedet - og på den verst tenkelige måten:

Vognsettet sporet av, braste av skinnene og falt opp ned på en attraksjon med biler for små barn.

– Jeg har aldri vært så redd i mitt liv. Det var noe som lignet en skrekkfilm, sier et vitne til Daily Record.

Redningsaksjon i 2011

Den aktuelle berg- og dalbanen heter «Tsunami». Ifølge Daily Record var det en redningsaksjon knyttet til samme berg- og dalbane i 2011, da flere satt fast i denne i flere timer. Det har også vært flere episoder der «Tsunami»- berg- og dalbanen ikke har fungert som den skal, ifølge avisen.

– Alle blir behandlet på det lokale sykehuset, skriver Lanarkshire politiet på Facebook.

In shock at what I've just witnessed in M&Ds. Hope everyone is safe💕 https://t.co/lWdOqJrEyB

Forsøke å tippe vognen rundt

– Vi hørte mye skrik og gråt. Først trodde vi et barn hadde forsvunnet eller noe sånt, men så innså vi at en vogn hadde sporet av banen, sier Kewin Swanson til Daily Record sin reporter.

– Jeg må innrømme at det så veldig alvorlig ut. Det var mye skriking og roping, forteller han.

– En gruppe fedre forsøkte å tippe vognen rundt for å frigjøre barna som var fanget i den. Men tingen var for solid, forteller et vitne til avisen.

– Hele stedet ble stille og alle var i totalt sjokk, sier vitnet og beskriver hva som skjedde da folk skjønte hva som faktisk hadde skjedd:

– Barna gråt og de voksne forsøkte desperat å finne sine kjære i kaoset. Hundrevis av folk begynte å strømme mot utgangen, mens andre forsøkte å hjelpe til på stedet, forteller vitnet.

Les også: Falt ut av berg- og dalbane- døde

– Slike ting skal ikke skje

Joe Pugh var et av ofrene i en annen grusom berg- og dalbane-ulykke i Skottland i fjor. Han sier til avisen Irish Mirror at slike ting ikke skal skje.

Pugh og kjæresten Leah Washington fikk begge alvorlige skader etter ulykken i juni i fjor, der 16 personer ble skadet ved temaparken «Staffordshire Theme Park». De satt begge fremst i berg- og dalbanen da den traff en parkert bil i over 80 kilometer i timen. Washington, som mistet et ben i ulykken, sier i dag at hennes tanker går ut til alle de involverte i ulykken.

Emma Eadie sto i kø da vognen sporet av ved M&D fornøyelsesparken. Hun forteller til MirrorOnline at hun ikke klarer å slutte og gråte etter det hun så.

– Jeg fikk partneren og familien min ut så fort jeg kunne siden jeg har fireåring og en 14-åring som ikke trengte å se mer enn de allerede hadde sett, sier hun.

Også Katie Burns (21) var ved M&D parken sammen med partneren, broren og faren. Hun skriver ifølge MirrorOnline, på sin Facebook-side at hun så vognen spore av.

– Når den krasjet begynte man å høre folk skrike og andre fortet seg bort for å prøve og hjelpe. Helt ærlig har jeg aldri blitt så redd i hele mitt liv, skriver hun.

– Vognen falt mot bakken

En sportsjournalist som arbeider i Daily Record var vitne til den dramatiske ulykken.
Euan McLean sto i kø med sin ni år gamle datter for å ta berg- og dalbanen.

– Det var helt forferdelig å se. Jeg er fremdeles i sjokk, sier han.

– Da vognen hadde kommet nokså høyt opp så så det ut som om rammen på vognen røyk. Så falt vognen bare av skinnene, og ned mot bakken, sier han.

McLean anslår at det var snakk om et sted mellom seks og ni meter. Opplysningene er ikke bekreftet av myndighetene.

– Forferdelig hendelse

Skottlands førsteminister, Nicola Sturegon, melder på Twitter at hun tenker på de som er berørt:

– Mine tanker er hos alle de som er involvert i denne forferdelige hendelsen ved M&Ds fornøyelsespark, særlig de som er skadet, skriver hun.

Se også: Tenåring halshogd av Batman-berg- og dalbane

Parken er stengt

En talsperson fra fornøyelsesparken M&D sier følgende i en uttalelse:

– En alvorlig hendelse som involverte Tsunami-berg- og dalbanen skjedde i dag på M&D. Vi har alle nødetater på stedet for å bistå. Fornøyelsesparken er nå stengt, heter det i uttalelsen som er gjengitt av Daily Record.