FIKK TRENING: Gjerningsmannen bak terrorangrepet i Tunisia, Seifeddine Rezgui, skal ha fått terrortrening i Libya. Foto:-,Afp

Tunisia-drapsmann skal ha fått terrortrening i Libya

Mannen som drepte 38 turister i Tunisia skal ha fått trening på samme leir som terroristene bak angrepet på Bardo-Museet.

 • Geir Molnes

Artikkelen er over fem år gammel

De to terroristene som sto bak terrorangrepet på Bardo-museet skal ha vært deltagere på samme terror-leir som terroristen bak Tunisia-terroren, Seifeddine Rezgui. Det melder avisen Independent. Det er en av Tunisias øverste sikkerhetsansvarlige som melder dette, skriver avisen.

Les også: Tunisiske medier: Terrorangrepet kan være hevn

Terroristene Yassine Labidi og Saber Khachnaoui skjøt ned 21 turister på det berømte museet i mars. Gjerningsmannen bak angrepet i Tunisia skal ha fått hjelp til å planlegge angrepet av tre andre menn, som nå er pågrepet, melder Reuters.

– Etterforskningen viser at Sifeddine Rezgui var i kontakt med terrorister i Libya, og at han trolig fikk trening i en Libysk leir, fortalte en kilde til Reuters.

Skjøt ned turister

Det var på fredag at massedrapsmannen begynte å skyte målrettet mot turister på solsengene i Sousse i Tunisia. Deretter gikk han inn i Hotel Imperial via bassengområdet. Også der skal han ha drept turister.

Tunisias minister for nasjonal sikkerhet, Rafik Chelli, sa ifølge The Telegraph at mannen selv er fra byen Kairouan der stranden ligger.

– Han kom fra stranden, kledd som en som skulle svømme og han hadde en parasoll som skjulte automatvåpenet, sa Chelli på fredag.

En stor gruppe med lokale beboere dannet et menneskelig skjold mellom gjerningsmannen og turistene, og kan dermed ha bidratt til å redde flere menneskeliv.

Mer om

 1. Tunisia
 2. Terrorisme

Flere artikler

 1. Tunisia-terroristens far: - Jeg ble rystet

 2. Fem ekstremister drept av tunisiske spesialstyrker

 3. Tunisiske myndigheter: Gjerningsmannen fikk hjelp

 4. Terrorens ringvirkninger

 5. Her er den mistenkte Tunisia-terroristen

Fra andre aviser

 1. Her bodde Tunisia-terroristen med syv andre

  Aftenposten
 2. Tunisia-terroristen er en gåte for etterforskerne

  Aftenposten
 3. IS påtar seg ansvaret for massakre i Sousse

  Aftenposten
 4. Tunisia-gjerningsmann jobbet med turister

  Aftenposten
 5. Tunisia bygger sperring mot grensen til Libya

  Aftenposten
 6. - Minst 30 briter blant de drepte i Tunisia

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder