Gir opp søket etter meteoritten i Russland

(VG Nett) Russiske myndigheter avslutter søket etter meteoren som falt i Chelyabisk. Nå skal alle krefter settes inn for å ryddet opp etter skadene den forårsaket i byen.

  • Monica Bring Estensen

Artikkelen er over syv år gammel

I 17 minus deltok flere innbyggere i Chelyabisk på letingen etter rester fra meteoritten lørdag, som de antok hadde endt sin ferd fra verdensrommet i Chabarkul-innsjøen i byen.

Det var i 11-tiden lokal tid fredag at byen ble rammet av en meteoritt. Trykkbølgen fra meteoritten gjorde at flere vinduer ble blåst ut, over 1200 personer ble skadet av glassbiter.
Trykkbølgen førte også til store materielle skader i byen.

Etter intens leting etter meteoritt-rester ble det søndag besluttet søket skal avsluttes.

Ikke gjort noen funn

Lørdag ble det lett både i vann og på land, likevel er det fortsatt ikke gjort noe funn, skriver AFP.

- Dykkere gjorde søk, men de fant ingen ting, sier Vyacheslav Ladonkin, en talsmann for myndighetene.

Nå går de også bort fra teorien om at det store hullet i innsjøen stammer fra meteoritten, men antar at det nok heller stammer fra noe annet.

KRATER: En politimann står ved det gapende hullet i isen hvor det ble antatt at meteoritten endte sin ferd. Foto: Reuters, russlands innenriksdepartement


Rydder

Lørdag ble 20.000 personer sendt til området ved Uralfjellene for å drive hjelpearbeid og rydde opp, skriver NTB.

Det skal ifølge BBC være President Vladimir Putin som har beordret den store opprydningsaksjonen som foregår i storbyen Tsjeljabinsk og regionen rundt.

Myndighetene anslår at meteoritten har gjort skader på om lag 33 millioner dollar. I følge AP ble om lag 60 prosent av byens vinduer ødelagt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder