SKANDALØS: Dominique Strauss-Kahn (65) har innrømmet utroskap og sexfester, men er fortsatt en populær skikkelse i Frankrike. Foto:Alexa Stankovic,Afp

Vant sak mot sexklubb

BERLIN (VG) Dominique Strauss-Kahn (65) har fått stanset en belgisk sexklubb som ønsket å bruke initialene hans som klubbnavn.

  • Mona Grivi Norman

Artikkelen er over fem år gammel

Avgjørelsen om at sexklubben DSK må endre navn falt i retten i byen Tournai sør i Belgia denne uken.

Dominique Strauss-Kahn krevde et navnebytte i mai, og beskyldte klubben for å bruke hans identitet uten samtykke for «kommersielle og parasittiske mål» og for å forårsake «uutholdelig innblanding i hans ære og personlige rettigheter», skriver New York Times.

Den tidligere lederen av Verdens internasjonale pengefond (IMF) og en av sosialistpartiets aktuelle presidentkandidater i 2006, ble i 2011 siktet for å ha forgrepet seg på en stuepike på et hotell i New York.

Anklagene ble senere trukket av påtalemyndighetene, men førte til at Strauss-Kahn måtte gå av som president i IMF.

Tilgitt av franskmenn

Rettstvisten er en del av Dominique Strauss-Kahns forsøk på å bygge seg opp en ny karriere i fransk politikk.

Hans advokat i Paris, Jean Veil, erklærte i mai at de vil gå til søksmål mot filmen «Welcome to New York» der skuespiller Gérard Depardieu spiller en sexavhengig, som forgriper seg på en stuepike.

Nå omtales den – fortsatt populære – politikeren som en «fuglen Føniks». I en fersk undersøkelse havnet han på toppen av listen over politikere franskmenn heller ville se i presidentpalasset enn Francois Hollande, skriver New York Times.

Innrømmer sexfester

Eieren av den belgiske sexklubben sier i et intervju med nederlandske AD, at han ikke hadde Strauss-Kahn i tankene, men sitt eget fornavn og ordene «sex» og «klubb» da han kom opp med navnet.

«DODO SEX KLUBB»: Eier Dominique Alderweireld med kjæresten Bea utenfor sexklubben DSK. Han påstår at navnet spiller på hans eget kallenavn Dodo. Foto:Laurent Dubrule,Reuters

Klubbeier Dominique Alderweireld er samtidig siktet for å ha skaffet noen av de prostituerte til sexfestene Strauss-Kahn skal ha deltatt på i Frankrike og USA.

Alderweireld bekrefter at noen av kvinnene som jobber hos ham deltok, men at dette var uten hans kjennskap. Anklagene er en del av en fransk etterforskning av en prostitusjonsring i Lille.

Strauss-Kahn har selv innrømmet å ha deltatt på sexfestene, men sier at han ikke var klar over at kvinnene var prostituerte.

Alderweireld har anket den belgiske navnedommen, men vurderer, ifølge New York Times, å endre navn på klubben til IMF.

Les også

Mer om

  1. Voldtektssaken mot Strauss-Kahn

Flere artikler

  1. Strauss-Kahn frifunnet

  2. Strauss-Kahn: – Jeg har aldri vært på Carlton

  3. Eks-prostituert om Strauss-Kahn (65): – Han lo og var ekkel

  4. Fransk sex-skandale for retten mandag: Strauss-Kahn nekter å ha skaffet prostituerte til sex-fester

  5. Aktor vil frikjenne for Strauss-Kahn

  6. Legger han kortene på bordet?: I dag skal Strauss-Kahn svare på halliktiltalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder