Fredelige demonstrasjoner i Ferguson i nattFERDIG: Darren Wilsons advokat bekrefter at politimannen som skjøt og drepte Michael Brown er på vei bort fra Ferguson-politiet. Foto:Handout,Reuters

Advokat: – Darren Wilson forlater Ferguson-politiet

FERGUSON (VG) Han drepte Michael Brown (18) med 12 skudd, men blir ikke tiltalt. Nå bekrefter Darren Wilsons (28) advokat at politimannen er ferdig i Ferguson-politiet.

Artikkelen er over fem år gammel

– Det er ikke et spørsmål om hvis, men et spørsmål om når, sier Wilsons advokat Neil Bruntrager til CNN.

Sinnet har vært voldsomt etter det ble klart at den 28 år gamle politimannen ikke skal tiltales for drapet på 18 år gamle Michael Brown i august i år.

– Det er ikke realistisk at han kan gå tilbake å være politibetjent. Han vet det. Det er ikke noen illusjon om noe av dette. Men det er måten han går av på, det er viktig for ham på ulike måter, sier Bruntrager.

Tirsdag snakket Wilson offentlig for første gang siden drapet, og fortalte ABC News-journalist George Stephanopoulos at han bare gjorde jobben sin og at det ikke var noe han kunne ha gjort annerledes den dagen han drepte den ubevæpnede tenåringsgutten på åpen gate.

Fredelig natt

VG var til stede da protestene fortsatte i Ferguson i delstaten Missouri i USA i natt. Kontrasten fra de to foregående kveldene og nettene var imidlertid svært stor.

Det var langt færre demonstranter enn tidligere, bare rundt 50-60 personer mot flere hundre de tidligere kveldene. Det er trolig flere årsaker til det:

For det første har politiet arrestert over 100 demonstranter de to første kveldene med opptøyer. For det andre har det snødd kraftig i St. Louis-området hele onsdag, og for det tredje er det Thanksgiving torsdag - en av de aller viktigste høytidene i USA.

Forsøkte å sperre vei

– Vi vil ha rettferdighet! Vi vil ha rettferdighet, brølte en kvinnelig demonstrant mot nasjonalgarden som også i natt hadde stilt seg opp i en menneskelig mur for å vokte politistasjonen.

Ferguson-politiets hovedkvarter har de siste nettene vært sentrum for voldelige opptøyer.

FORSØKTE Å SPERRE VEI: Demonstranter forsøkte i natt å sperre av en vei i Ferguson, men ble raskt stoppet av politiet. Foto:Lucas Jackson,Reuters

Etter å ha protestert foran politihuset i flere timer, begynte demonstrantene å marsjere opp og ned gaten. De forsøkte å sperre av en av veiene ved å stille seg midt i veien på en lang rekke, men politiet fikk raskt kontroll.

I natt har det også vært demonstrasjoner en rekke store amerikanske byer. I Los Angeles har politiet pågrepet flere demonstranter, mens det under en demonstrasjon i Dallas dukket opp tre menn med våpen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder