PÅ VEI TIL NORD-KOREA: Her er Dennis Rodman omringet av journalister på flyplassen i Beijing. Foto: AP

Dennis Rodman til Nord-Korea igjen

Den tidligere basketballrebellen Dennis Rodman (52) kan besøke landet i et forsøk på å få løslatt en amerikansk statsborger.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

52-åringen mellomlandet i Kina på vei til Nord-Korea tirsdag. Overfor reporterne på flyplassen var han hemmelighetsfull på hva besøket dreier seg om.

- Jeg drar dit for å besøke en venn, sa Dennis Rodman til pressekorpset som intervjuet amerikaneren på flyplassen i Beijing, ifølge AP.

Det spekuleres i om Rodman skal gjøre et forsøk på å forhandle om frigivelsen av amerikaneren Kennet Bae (44), som har vært holdt fanget i Nord-Korea siden november.

I forrige uke skulle den amerikanske diplomaten Robert King besøke landet, men invitasjonen ble plutselig trukket tilbake.

Dennis Rodman skapte overskrifter da han besøkte Nord-Korea og Kim Jong-un i februar i år.

BAKGRUNN: - En venn for livet

Den unge diktatoren er angivelig svært interessert i basketball, og de to satt side ved side og pratet sammen mens de så miksede lag med spillere fra Nord-Korea og USA på parketten.

Rodman er kjent som urokråke med en stor basketballkarriere bak seg. Han er blant annet også kjent fra reality-TV, for et forhold med Madonna i 1994 og et turbulent og kort ekteskap med skuespilleren Carmen Electra i 1998/99.

SIDE VED SIDE: Kim Jong-un og Dennis Rodman virket å kose seg under arrangementet i hovedstaden Pyongyang i februar i år. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder