KOLLEGER: Donald Trump og Omarosa Manigault Newman sammen i Michigan i september 2016, da han var presidentkandidat. Foto: Carlo Allegri / REUTERS

Donald Trump kaller tidligere ansatt «drittsekk» etter rasismeanklager

USAs president Donald Trump kaller Omarosa Manigault Newman «en drittsekk» etter at hun skrev en bok der hun anklager presidenten for rasistiske holdninger.

  • NTB
  • VG

I boken «Unhinged» skriver Manigault Newman, som jobbet for Trump-administrasjonen fram til hun ble sparket i desember i fjor, at presidenten ofte brukte ordet «neger» i sin omtale av mørkhudede personer. Hun hevder også at han skal ha brukt flere rasistiske begreper på innspillingen av realityserien «The Apprentice».

Hun skriver også at Trump refererte til Kellyanne Conways halvt filippinske ektemann George Conway på svært nedsettende vis.

Ifølge CNBC konkluderte Manigault Newman med at Trump var en rasist og en trangsynt person.

les også

Disse har fått sparken av Trump - og disse har gått

Pluss content

Under en fotoseanse sammen med motorsykkelgruppen Bikers for Trump i New Jersey lørdag fikk Trump spørsmål om den nylig utgitte boken. Han ble spurt om han følte seg forådt av Manigault Newman.

– En drittsekk. Hun er en drittsekk, var alt presidenten hadde å si.

Han brukte det amerikanske slanguttrykket «lowlife», som ifølge Ordnett kan oversettes med «skurk», «simpel type» eller «drittsekk» på norsk. Ifølge ordboken Merriam Webster, betyr det enten en person med lav sosial status, eller en person med dårlig moralsk karakter - en dårlig person.

Da Manigault Newman mistet jobben i Det hvite hus i desember, skrev flere medier at kilder tett på henne mente hun trivdes dårlig med å forsvare Trump-administrasjonen offentlig. I 2016 og 2017 var hun politisk rådgiver og en offentlig støttespiller for Trump.

les også

Omarosa Manigault fra Trump-jobb til «Big Brother»

Det hvite hus' talsperson Sarah Sanders uttalte fredag at boken er fylt med løgner.

– I stedet for å fortelle sannheten om alt det fine president Trump og hans administrasjon gjør for å sikre et trygt og velstående USA, har hun gjennomhullet boken med løgner og falske anklager, sa Sanders.

I tillegg til å jobbe med Trump i Det hvite hus, var Manigault Newman også deltaker på «The Apprentice».

Boken kommer først 14. august, men flere utdrag er publisert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder