DRAPSSAK: Elleve år gamle Nicky Verstappen ble drept i 1998.
DRAPSSAK: Elleve år gamle Nicky Verstappen ble drept i 1998. Foto: Nederlandsk politi

Mann pågrepet for 20 år gammelt drap i Nederland

UTENRIKS

En mann som mistenkes for å ha drept 11 år gamle Nicky Verstappen på en speiderleir i Nederland i 1998, er pågrepet i Spania.

  • NTB
Publisert:

I juni ble 55 år gamle Jos Brecht etterlyst i hele Europa. Nå er han varetektsfengslet og vil bli utlevert til nederlandske myndigheter, opplyser politiet i Limburg-provinsen sørøst i Nederland.

Bakgrunn: Drapssak kan ha blitt løst ved hjelp av DNA

Den 11 år gamle gutten ble funnet drept i nærheten av en speiderleir 10. august 1998, og undersøkelser viste at han var seksuelt misbrukt og slått i hjel.

Den videre etterforskningen førte ingen veier, men denne våren, mer enn 20 år etter drapet, iverksatte politiet DNA-testing av drøyt 16.000 menn. Brecht besvarte aldri politiets henvendelse, og politiet bestemte seg derfor for å gjennomsøke huset hans. Der fant de DNA som stemmer med spor fra åstedet.

Stor spesial: Dette er de uløste drapene i Norge

Brecht ble meldt savnet av sin familie da han ikke kom tilbake fra en fjelltur i Frankrike denne våren. Kort tid senere ble han internasjonalt etterlyst av politiet. Det er ukjent hvor i Spania han befant seg da han ble pågrepet.

Her kan du lese mer om