DREPT: 52 opprørere fra den al-Qaida-affilierte terrorgeuppen al-Shabaab er drept i et amerikansk luftangrep. Foto: FEISAL OMAR / X02643

52 al-Shabaab-opprørere drept i Somalia

52 al-Shabaab-opprørere er drept i et omfattende amerikansk luftangrep etter at opprørerne forsøkte å angripe somaliske regjeringsstyrker.

  • uvakt@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

Angrepet, som fant sted nær Julib i Juba-regionen, er det dødeligste i Somalia på mange måneder.

Ingen amerikanere ble skadd i angrepet, opplyser det amerikanske militæret, men de oppgir ikke om somaliske regjeringsstyrker ble drept eller såret.

Al-Shabaab framholder imidlertid via sitt nyhetsbyrå Shahada at 41 regjeringsstyrker ble drept ved to somaliske militærbaser. Somaliske myndigheter har ikke kommentert saken.

TERRORANGREP: Al-Shabaab gjennomførte forrige uke et omfattende terrorangrep i Nairobi i Kenya, hvor 21 mennesker ble drept. Foto: KABIR DHANJI / AFP

En somalisk etterretningsoffiser sier at den ytterliggående islamistgruppen har mobilisert i over en uke. Målet skal ha vært å kontre en planlagt storoffensiv fra somaliske og kenyanske styrker.

– 400 militante forberedte seg, både somaliske og utenlandske. De hadde også to selvmordsbilbomber, sier offiseren, som ikke ønsker å bli navngitt.

Al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for det dødelige angrepet ved et luksushotell i Nairobi der 21 mistet livet, inkludert en amerikaner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder