SØKER NY KARRIERE: Politisk aktivist og skuespiller Cynthia Nixon vil bli topp-politiker. Foto: Reuters

«Sex og singelliv»-stjerne vil bli guvernør

Hun er best kjent for sin rolle som «Miranda» i den populære TV-serien «Sex og singelliv». Nå vil skuespiller Cynthia Nixon (51) inn i politikken.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I en video på Twitter kunngjorde hun mandag at hun utfordrer New Yorks delstatsguvernør Andrew Cuomo (60) i Demokratenes nominasjonsvalg. Dersom hun blir valgt, blir hun landets første åpne lesbiske guvernør.

les også

Sarah Jessica Parker hudflettes av «Sex og singelliv»-kollega Kim Cattrall

Den 51 år gamle skuespilleren er kjent som forkjemper for offentlige skoler og er alliert med New-York ordfører Bill De Blasio.

les også

Cynthia Nixon forlovet med Christine

Hun har tidligere tatt til orde for at Demokratene på landsbasis må markere seg med en sterkt liberal identitet i stedet for bare å være et «anti-Trump-parti». Hun sier nå at hun vil kjempe for et bedre, mer likestilt New York.

– Vi er nå den mest ulike staten i hele landet, med både utrolig velstand og ekstrem fattigdom, sier hun i videoen.

GJENGEN: «Sex og singelliv»-stjernene Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Catrall og Cynthia Nixon. Foto: KIERAN DOHERTY / X02584

Nixon er gift med Christine Marinoni, har tre barn og bor på Manhattan. Hun er kjent som en liberal aktivist og tar nå opp kampen Cuomo, som har vært guvernør i New York siden 2011.

En fersk meningsmåling fra Siena College gir veteranen en oppslutning på 66 prosent, mot 19 prosent til Nixon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder