Slapp fra «monsteret» i live

(VG Nett) Laetitia Delhez (22) ble bortført og voldtatt av Marc Dutroux, men slapp unna i live. I dag møtte hun «Monsteret fra Charleroi» ansikt til ansikt.

Christian F. Brændshøi
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Hun ble reddet seks dager senere, merket for livet av mannen som åtte år senere står tiltalt i pedofilisaken som rystet hele Europa.

Ikke bestemt seg

I dag møtte hun sammen med sine avdokater i retten i Arlon. Hun har ifølge AP ikke bestemt seg for om hun vil forklare seg i saken. Det vil i så tilfelle skje 5. april.

Da Laetitia ble reddet fra kjelleren til Dutroux og hans kone Michelle Martin, var hun ikke alene. Sammen med henne var 12 år gamle Sabine Dardenne, som hadde blitt holdt fanget og voldtatt i to og en halv måned.

Sabine skal avgi forklaring for retten 1. april. Hun er et nøkkelvitne i saken mot Dutroux.

- Han lenket meg fast til sengen rundt nakken. Jeg ble der i to-tre dager, sier Sabine i et intervju med belgiske aviser.

Fire andre kidnappede jenter slapp aldri fri fra Dutroux fangenskap. De ble drept og begravet av den nå 47 år gamle mannen og hans medhjelpere.

Etterforskningsleder Jaques Langlois gjorde det i dag klart at han de neste dagene kommer til å fokusere på bortføringen og drapene på An Marchal (17) og Eefje Lambrecks (19). De to ble kidnappet i Oostende i august 1995, og funnet drept 3. september 1996.

Unnskyldte seg

Vel vitende om at Laetitia befant seg i salen, i likhet med foreldrene til An og Eefje, kom Langlois med en følelsesmessig appell.

- Det de vil få høre nå er spesielt hardt å bære, spesielt smertefullt, sa Langlois.

- Jeg vet at herr og fri Lambrecks, og herr og fru Marchal er i salen. Jeg vil si til dem at språket de vil få høre ikke reflekterer inhumanitet. Det er språket til en etterforskingsleder, teknisk, saklig og upartisk, sa Langlois.

Ikke bevis for pedofiliring

Marc Dutroux er tiltalt for å ha kidnappet seks jenter i alderen 8 til 19, holdt dem innesperret og misbrukt dem seksuelt i et hus han eide i Charleroi. Først etter at Laetitia og Sabine ble reddet ut av "skrekkens hus" i Charleroi, ble likene av de fire andre jentene funnet.

Mange har trodd at Marc Dutroux var del av en større pedofiliring med kontakter i toppsjiktet av det belgiske samfunnet. Etterforskningen har imidlertid ikke lykkes i å avdekke en slik sammenheng.

Dutroux er også tiltalt for drap på sin tidligere venn Bernard Weinstein. Dutroux' kone og kameratene Michel Lelievre (32) og Michel Nihoul (62) er tiltalt for medvirkning til bortføring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder