DREPTE MUNK: Munken Rahul Walke Bodhi ble denne uken drept av en leopard i det indiske tigerreservatet Tadoba Andhari. Denneleoparden er avbildet i en nasjonalpark i Sri Lanka. Foto: Dinuka Liyanawatte / REUTERS

Munk drept av leopard i India

En leopard drepte fredag en buddhistisk munk som mediterte i et beskyttet skogreservat i India.

 • Edda Drægni

Artikkelen er over ett år gammel

Det opplyser lokale tjenestemenn, ifølge CNN.

les også

Leopard sniker seg inn i hus og angriper hund

Munken Rahul Walke Bodhi skal ha gått for å meditere i et naturreservat tirsdag morgen da han ble drept, ifølge tjenestemann Santosh Chaudhuri ved tigerreservatet Tadoba Andhari der angrepet fant sted.

Nærmere bestemt skal Bodhi ha sittet under et tre i skogen Tadoba, sier offisielle myndigheter til PTI. Reservatet ligger cirka 800 kilometer fra storbyen Mumbai.

Fikk du med deg? 11 døde etter tempelmåltid i India

BBC skriver at det bor rundt 88 tigere i denne skogen, i tillegg til mange andre dyr som leopard, hyene, leppebjørn og honninggrevling.

Nyhetsbyrået AFP melder at det har vært fire alvorlige angrep i naturreservatet de siste ukene. Bodhi var en av mange munker som besøkte området i forbindelse med en årlig bønnekonferanse, skriver CNN.

I mars skapte en annen leopard frykt i den indiske landsbyen Ulhasnagar da den tok seg inn i et boligområde. Saken fortsetter under videoen.

Så leopardangrepet

Opprinnelig var Bodhi tilknyttet et buddhistisk tempel som ligger i den omtalte skogen, men skal ha gått rimelig langt unna for å finne et stille sted. Ansatte ved reservatet skal ha advart munkene om å ikke gå for langt inn i skogen, ifølge BBC.

les også

Dyrepark misfornøyd med jaguar som er «for feit for paring»

En munk som tilhører samme tempel som Bodhi, har fortalt den britiske avisen at han så leoparden angripe Bodhi da han gikk ut til for å gi Bodhi mat onsdag morgen. Munken skal ha gått for å hente hjelp, men Bodhi var allerede død da han returnerte med flere andre.

Statlige myndigheter har opplyst at munkens familie vil motta en oppreisning som tilsvarer rundt 140.000 norske kroner.

les også

Kvinnelige dyrepassere blir oftest angrepet

– Jeg vil gjerne be alle om å ikke gå inn i skogen, sa en tjenestemann fra skogen, GP Narawane, til BBC.

Likevel er det nå lagt planer om å fange leoparden, og Narawane opplyser til BBC at det er satt opp to bur og en kamerafelle i skogen. Målet er å få leoparden flyttet til et annet sted for å unngå hevngjerninger fra lokalboende i området.

Hva tror du skjer når en løve angriper en leopard? Vernon Cresswell, som filmet scenen i videoen nedenfor, sier at han aldri har sett noe lignende.

Les også

Mer om

 1. Dyr
 2. Frykt
 3. BBC
 4. CNN
 5. India

Flere artikler

 1. India sier de har utført «svært dødelig» bombeangrep i Pakistan - Pakistan nekter

 2. Pakistan hevder å ha skutt ned indiske jagerfly - pilot arrestert

 3. Tre sikkerhetstopper drept i dramatisk innside-angrep

 4. 20-åringen Adil utløste Indias hevnangrep i Pakistan

 5. 20 indiske soldater drept i sammenstøt med Kina

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder