RASER OVER PRESIDENTEN: Filippinenes president Rodrigo Duterte er igjen i hardt vær for sine uttalelser, denne gangen anklages han for å oppmuntre til seksuelle overgrep. Foto: Bullit Marquez / AP / NTB scanpix

Filippinsk president: – Jeg løftet teppet. Jeg prøvde å berøre det som var inni trusa

Filippinenes president Rodrigo Duterte (73) som tidligere har vitset om voldtekt og skrytt av utroskap, er igjen i hardt vær etter at han fortalte hvordan han berørte sin sovende hushjelp i tenårene.

  • uvakt@ntb.no

I en tale lørdag kveld avslørte presidenten en opplevelse han også skriftet om til en prest da han var i tenårene. Duterte sier han gikk inn på rommest til sin hushjelp mens hun sov.

– Jeg løftet teppet. Jeg prøvde å berøre det som var inni trusa. Jeg berørte, hun våknet, så jeg forlot rommet, sa Duterte i talen.

Han fortalte deretter at han hadde vendt tilbake til hushjelpens rom og forsøkt å antaste henne.

Les også: Duterte beklager at han kalte Obama for «horesønn»

les også

Duterte smadrer luksusbiler for å skremme smuglere

Kvinnerettsaktivister anklager presidenten for voldtektsforsøk og oppmuntring til seksuelle overgrep.

– Voldtekt skjer ikke bare gjennom penetrering med penis. Dersom det er en finger eller en gjenstand, regnes det som voldtekt, påpeker generalsekretær Joms Salvador i Gabriela, et politisk parti for kvinners rettigheter.

Dutertes talsmann svarer på kritikken ved å hevde at presidenten diktet opp fortellingen.

– Han diktet opp en morsom anekdote for å dramatisere det faktiske seksuelle misbruket som han og hans medelever ble utsatt for på videregående skole, sier Salvador Panelo.

Dutertes uttalelser vekker stadig kraftige reaksjoner i hjemlandet. Han har også tidligere vitset om voldtekt og skrytt av utroskap.

Dutertes siste uttalelser kom i en tale der han også kom med massiv kritikk mot den katolske kirken for seksuelle overgrep mot barn. Han har tidligere rast mot biskoper og prester som er kritisk til presidentens narkokrig, som har krevd over 5.000 menneskeliv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder