Britisk DJ var sex-monster

Norske kvinner kan være blant ofrene

LONDON (VG) Richard Baker (34) var den vennlige og populære discjockeyen som jentene flokket seg rundt. Men under overflaten skjulte det seg et sexmonster.

Politiet ber eventuelle norske ofre melde seg. Årsak: Baker kan være HIV-smittet og er overført smitten til jentene uten at de vet det . . .

Foreløpig er Baker funnet skyldig i sexangrep og voldtekter mot 12 kvinner. Men kvinner og unge jenter fra en rekke land, inkludert Sverige og Irland, har fortalt om de groveste overgrep.

- Kynisk og utnyttende

- Han er kynisk, utnyttende og helt uten samvittighet. Vi kommer til å fortsette å etterforske hver eneste anmeldelse vi måtte motta mot Baker, sier politiinspektør Paddy Tomkins.

Sammen med politiet i Torremolinos i Spania, der Baker arbeidet som discjockey, ber Scotland Yard alle hans ofre om å melde seg.

Tre svenske jenter har allerede anmeldt Baker til spansk politi for voldtekt. De hevder alle tre at Baker dopet dem med legemiddelet Rohypnol før han misbrukte dem seksuelt.

- Det er umulig å si hvor mange kvinner Baker har voldtatt. Men vi mener det er sannsynlig at tallet ligger rundt 100, minst, sier Tomkins til britiske aviser.

Kan være HIV-positiv

Politiets iver etter å få ofre til å melde seg, skyldes også at de kan være i fare fordi Baker kan være HIV-positiv. Men helt siden han ble arrestert for fem måneder siden, har han nektet å avlegge blodprøven som kan gi dem svaret.

Voldtektsmannen er et mysterium for psykologer og psykiatere. Den velbygde, solbrune og sjarmerende Baker hadde nemlig aldri problemer med å finne damer som frivillig ville ha sex med ham.

Ikke menn heller, for den del. Baker hadde også flere mannlige partnere.

11 år gammel

Det yngste av hans påståtte ofre skal være en 11 år gammel irsk jente som ble tvunget til oralsex i et bøttekott på hotellet i Torremolinos, der hun var på ferie sammen med sine foreldre.

I retten innrømmet han at det han tente mest på, var å tvinge kvinner til total underkastelse ved hjelp av vold og trusler, og han ble opphisset av å pine dem.

Kvinnene og jentene han plukket ut som ofre, var alle unge og vakre.

- For en kropp du har. Er det rart jeg har lyst på deg? skal han ha spurt et av ofrene før han voldtok henne, ifølge vitnemål i retten.

Den yngste som han er dømt for sexangrep mot, var bare 15 år da det skjedde.

Overfalt bakfra

De åtte voldtektene og fire sexangrepene han er funnet skyldig i, fant alle sted i England og skjedde alle på samme måte:

Baker vaket i nattestille gater i timevis, helt til han kunne slå til mot en kvinne uten å bli oppdaget. Ofrene ble alltid overfalt bakfra. Baker tok strupetak på dem, og truet med å kvele dem dersom de ikke gjorde som han sa.

Deretter tvang han dem til munnsex, før han lot dem ligge forslåtte igjen på åstedet.

Ved en anledning, da han hadde voldtatt en 26 år gammel kvinne som var på vei hjem fra jobben i et spillekasino, skal han ha sagt:

- Du må passe bedre på deg selv. Ta bussen neste gang. Lov meg det!

Så gikk han rolig fra stedet, der det stakkars offeret lå igjen.

Annen metode i Spania

Under de påståtte voldtektene i Spania, skal Baker ha benyttet en annen metode. Ofrene skal han ha plukket ut blant gjestene på nattklubbene der han jobbet.

Flere av jentene takket ja da han spurte om de ville bli med ut og ta en drink sent på natten.

Uten at de merket det, skal Baker ha lurt Rohypnol-tabletter oppi drinkene deres. Deretter skal han ha tatt dem med seg hjem og voldtatt dem, uten at jentene kunne gjøre motstand.

- Han er et ondt menneske. Jeg kommer aldri over det han gjorde mot meg, sier en av de svenske jentene som Baker skal ha voldtatt, til avisen Expressen.

Viktige bevis

Ironisk nok kan Bakers trang til selvhevdelse gi politiet viktig bevismateriale i den videre etterforskningen.

Blant tingene de har beslaglagt hos Baker, er bilder av en rekke kvinner han har hatt sex med. Ennå vet ikke politiet om alle er kvinner som frivillig er blitt med ham hjem etter en lang natt på byen.

Baker ble pågrepet av britisk politi etter at hans egen bror hadde tipset dem.

Politiet pågrep Baker i siste liten, på Heathrow flyplass idet han var i ferd med å forlate Storbritannia.

Nå må han i stedet regne med å tilbringe det meste av livet bak fengselsmurene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder