Kenneth Starr gransker videre

Washington: Et panel på tre amerikanske dommere ga i går spesialetterforskeren Kenneth Starr tillatelse til å fortsette sin gransking av president Bill Clinton.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

Starrs undersøkelser gjelder nå den såkalte Whitewater-saken, der Clinton er beskyldt for pengesnusk.

Whitewater-saken har røtter tilbake til tiden før Clinton ble president, den gang han var guvernør i delstaten Arkansas, og dreier seg om en innfløkt eiendomshandel. Den både tvilsomme og mislykte spekulasjonen skal ha kostet skattebetalerne noe slikt som 60 millioner dollar (450 millioner kroner).
Dommerpanelet var ikke enstemmig i sin beslutning om at Starr skal få fortsette å granske denne affæren. Flertallet hevdet i begrunnelsen for sin votering at Starrs undersøkelser har vist seg «usedvanlig produktive». Selv om Clinton selv er frikjent er 24 andre personer blitt tiltalt og 16 av disse dømt.

Starr må derfor få fortsette sin gransking av Whitewater, avgjorde flertallet i dommerpanelet. Men han kan ikke gjenoppta arbeidet med den såkalte Lewinsky-affæren, der Clinton er beskyldt for å ha hatt et seksuelt forhold til en tidligere deltidsansatt i Det hvite hus.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder