GRAVLEGGES: Slik så det ut uner den norske ett års markeringen for tsunamien i fjor. I morgen gravlegges 500 uidentifiserte ofre etter flodbølgekatastrofen. Foto: VG

Over 500 tsunami-ofre gravlegges i Thailand

Neste uke skal 513 ofre for flodbølgen i Thailand begraves. Nesten to år etter katastrofen er levningene ennå ikke identifisert eller hentet av slektninger.

Publisert:


Begravelsesseremoniene innledes 1. desember og vil vare i seks dager. Alle skal gravlegges på en gravplass i provinsen Phang Nga, som ble hardest rammet av flodbølgen 26. desember 2004.

Blant dem som blir stedt til hvile er 103 ofre som er identifisert, men som ingen har hentet, opplyser Khemmarin Hassiri, leder for gruppen som har hatt ansvaret for å identifisere ofrene etter tsunamien.

De fleste som ikke er hentet, er fra Burma, mens 28 er fra Thailand. De tre siste er fra henholdsvis Tyrkia, Filippinene og Nepal.

Det er samlet inn DNA fra alle 410 ofrene som ennå ikke identifisert, i tilfelle det skulle dukke opp nye opplysninger om hvem de kan være.

Om lag 220.000 mennesker omkom i flodbølgen som rammet store deler av Sør-Asia. I Thailand mistet 5.400 personer livet, om lag halvparten var utenlandske turister.

Neste uke skal Thailand og USA installere det aller første varslingssystemet for flodbølger i Indiahavet.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder