GIGANT: Bryce Helms med fangsten på 19,05 kilo. Foto: Bryce Helms Savage Gear

Bryce fikk kjempeørret på kroken

Bryce Helms fra New Zealand fanget verdens nest største ørret, kun 50 gram lettere enn rekorden.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det var en utrolig følelse å fange en av de største ørretene noen sinne, og fighten var rå på lett utstyr, skriver Helms til VG.

Han er profesjonell fisker og jobber for utstyrsprodusenten Savage Gear. Det er på deres facebook-side at de først skrev om hvor nære han var å slå verdensrekorden:

«Fisken veide 20,2 kilo rett opp av vannet, men etter en natt på is og stort blodtap så ble den offisielle vekten 19,05 kg. Det er bare 0,05 kg unna verdensrekorden.»

Fikk du med deg? Hanne fanget kjempefisk i Trondheimsfjorden

Helms forteller at han hadde håpet at han kunne sette ørreten ut igjen, men at det ikke gikk fordi den var helt utslitt.

– Det gjorde meg litt trist.

Fisken ble tatt natt til 10. september på gummifisk i Ohau-C Kanalen i New Zealand. Helms sier til VG at det selvfølgelig er litt skuffende å ikke ta verdensrekorden, når han var så nærme.

– Spesielt siden fisken hadde ligget på is i 16 timer og hadde blødd mye før vi fikk veid den etter gjeldende regler. Det er uansett en fantastisk fisk og et minne for livet, forteller han.

Les også: Er dette Norges mest uheldige fisk

International Game Fish Association skriver at den stående verdensrekorden ble tatt i Ohau-B kanalen i samme område i New Zealand. Den var det Otwin Kandolf som tok i mars i 2013, og den veide 19,1 kilo.

Nettstedet Hooked skrev i etterkant av den forrige verdensrekorden at kanalen har spesielt god næringstilgang. Det er på grunn av et lakseoppdrett som ligger i nærheten, som ørreten spiser pellets fra.

Helms forteller til VG at i Ohau-C spiser fiskene mindre pellets, men at kanalen har mye mat som fisken naturlig går etter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder