KONTRASTER: Det gikk fort fra fryd og gammen til sår og vond for Sabina Cadbrand, da delfinen Picasso angrep gjester i delfinparken på øya Isla Mujeres utenfor Cancun i Mexico. Foto: Privat

KONTRASTER: Det gikk fort fra fryd og gammen til sår og vond for Sabina Cadbrand, da delfinen Picasso angrep gjester i delfinparken på øya Isla Mujeres utenfor Cancun i Mexico. Foto: Privat

Bitt til blods av delfin

(VG Nett) Det nygifte svenske paret ante fred og ingen fare, da de svømte med delfiner under sin bryllupsreise i Mexico. Men så angrep delfinen Picasso, og blodet fosset.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Sabina Cadbrand (26) og Christofer Stenström (30) hadde valgt den populære turistøyen Isla Mujeres utenfor Cancun i Mexico som sin destinasjon for bryllupsreisen i november.

Som seg hør og bør, valgte de å oppsøke en delfinpark og benytte seg av tilbudet om å svømme med delfinene. Det skulle de ikke ha gjort.

Angrepet under vann

For på få sekunder hadde stemningen gått fra idyllisk til panisk i delfinbassenget som det nygifte paret og seks andre turister befant seg i. Handelfinen Picasso hadde gått til angrep, og allerede var to bitt i et undervannsangrep. Så satte den kursen mot Cadbrand.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BLE BITT: Slik så låret til Sabine Cadbrand (26) ut etter delfinangrepet. Foto: Privat


- Den kom mot meg, og jeg kjente hvordan delfinen hadde hele låret mitt i munnen sin og trykte til. Jeg skjønte med en gang at jeg hadde blitt bitt, og det var kjempevondt, sier Sabine Cadbrand til Aftonbladet.

Panikk, og alle skrek

- Det var som scene tatt ut fra filmen «Haisommer», bare at det var delfiner som angrep, sier ektemannen Christofer Stenström.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SOM HAISOMMER: - Det var som filmen Haisommer, bare med delfiner, sier ektemannen Christofer Stenström. Før angrepet koste paret seg. Foto: Privat


Etter at delfinen hadde bitt en middelaldrende dame for andre gang, vendte handelfinen Picasso på ny blåsehullet mot Cadbrand. I bassenget skal det ha vært panikk, og alle skrek.

- Jeg husker ikke om jeg klarte å sparke den eller ikke, men den forsvant i hvert fall, sier Cadbrand om angrep nummer to.

- Var i sjokk

Deretter ropte hun på delfininstruktøren, som skal ha stått et stykke unna og tittet forvirret på gruppen. Først da blåste han i fløyten, og det svenske paret og turistene kom seg på land og i sikkerhet.

- Da jeg kom opp fra vannet begynte blodet å renne. To til ble bitt, og det rant blod fra alle sammen. Vi var i sjokk, sier Cadbrand, som straks fikk plastret opp såret.

- Vil aldri mer svømme med delfiner

Hun forteller videre at en av de andre kvinnene var så ille skadet at hun ikke kunne gå, og at hun ble sendt til sykehus. Verken det nygifte paret eller noen av de andre turistene fikk en forklaring på hvordan det kunne skje, men som trøst fra delfinparken fikk de billettpengene tilbake.

- De sa bare at det aldri tidligere har hendt, og at de har hatt den handelfinen i tjue år, sier Cadbrand, og avslutter:

- Vi kommer aldri mer til å svømme med delfiner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder