TULLERINGTE: Australske Mel Greig (t.v.) og Michael Christian (t.h.) er radioverter og tulleringte til sykehuset der Kate var lagt inn. Foto: Channel NINE "A Current Affair"/AFP

Australske radioverter beholder jobben

...men radioprogrammet legges ned

(VG Nett) Radiovertene Michael Christian og Mel Grieg beholder jobben, etter den fatale tulletelefonen til King Edward VVIs Hospital i London i desember.

Øyvind Gustavsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Da utga de to radiovertene seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles, og ønsket informasjon om tilstanden til gravide hertuginne Kate.

Sykepleier Jacintha Saldanha mottok samtalen og i god tro satt hun den videre til de ansvarlige sykepleierne som fortalte detaljert om formen til hertuginnen.

Da det ble kjent at det hele var tulleringing fra radioprogrammet «Hot 30 Countdown» på kanalen 2Day FM, tok Saldanha livet sitt.

Ba om unnskyldning

Etter nyheten om at sykepleieren var funnet død, har de to radiovertene opplevd hard kritikk. Mange har krevd at de mister jobben sin og anklaget dem for å ha «blod på hendene»

Oppløst i tårer ba radiovertene Craig og Christian om unnskyldning for samtalen i et intervju på australsk TV.

Programmet deres har siden vært tatt av luften og de to radiovertene har vært sykemeldt.

Ønskes velkommen tilbake

Nå har Southern Cross Austereo, som eier radiokanalen 2Day FM, besluttet at de to får beholde jobben.

- Vi ser frem til at Mel og MC (Michael) returnerer til jobben når tiden er inne, i roller der de får bruke hele talentet sitt. Vi vil diskutere med dem hvilke roller det vil være, når de er klare, sier Rhys Holleran, adm. dir. i selskapet, ifølge avisen The Guardian.

Radioprogrammet «Hot 30 Countdown» har siden desember vært erstattet av et musikkprogram. Nå er det altså besluttet at det ikke kommer tilbake på luften.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder