FORTSETTER LETINGEN: Franske myndigheter starter nye søk etter funn av flydeler på øya Reunion. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto:Stringer,Reuters

Frankrike starter nye søk etter MH370

Frankrike skal sette inn ressurser i luften og på vannet i
nye søk etter det savnede Malaysia Airlines-flyet MH370.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Kunngjøringen om nye søk kommer etter det ble bekreftet at den to meter lange vrakbiten som ble funnet på den franske øya Réunion, stammer fra Boeing 777-flyet til Malaysia Airlines.

Réunion ligger øst for Madagaskar i Indiahavet, flere tusen kilometer unna flyets

opprinnelige rute.

– Det har blitt avgjort, etter anmodning fra presidenten og statsministeren og for å svare på behov fra etterforskningen, å sette inn supplerende luft- og sjøressurser for å søke etter eventuelle nye vrakdeler rundt Réunion, heter det i en uttalelse fra departementene for forsvar, samferdsel og oversjøiske territorier.

Stammet fra det savnede flyet

Sju dager etter funnet av vrakdelen på den franske øya, gikk Malaysias statsminister ut og bekreftet at den tilhører det savnede Malaysian Airlines-flyet.

– Det internasjonale ekspertteamet har konkludert med at flyvrakdelen som ble funnet på Reunion-øya stammer fra MH37, uttalte Najib Razak.

Vil utvide søkeområdet

Eksperter fra flere land deltok i granskingen av vingeklaffen i den franske flybyen Toulouse, der Airbus har sitt hovedkvarter. Konklusjonen baserer seg blant annet på analyser av fargen på klaffen og flyets vedlikeholdshistorikk. Også de nye vrakrestene blir sendt dit for analyser.

Les også:Etterforsker: kan bety at flyet hadde mykere landing

Nå som det første håndfaste sporet etter flyet er bekreftet, ber malaysiske myndigheter om bistand fra myndighetene i Mauritius og Madagaskar til å utvide søkeområdet.

Kart som viser hvordan vrakrester fra MH370 kan ha nådd øya Reunion. Foto:AFP/Tom Byermoen,

Les også:Hva har skjedd med MH370?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder