FORNØYDE: Irakiske sikkerhetsstyrker med et IS-flagg de har tatt ned i Heet i Anbar-provinsen.
FORNØYDE: Irakiske sikkerhetsstyrker med et IS-flagg de har tatt ned i Heet i Anbar-provinsen. Foto: Osamah Waheeb Reuters

Irakiske styrker gjenerobret deler av IS-by

UTENRIKS

Irakiske styrker evakuerte flere familier da de gjenerobret deler av IS-byen Heet.

Publisert: Oppdatert: 03.04.16 17:32

De sivile ble satt fri under kamper for å gjenerobre byen Heet vest i landet. Byen var en av de største i Anbar-provinsen der IS fortsatt hadde kontroll, etter at irakiske styrker ved årsskiftet lyktes med å gjenerobre Ramadi. Nå har sikkerhetsstyrker også gjenerobret deler av Heet, ifølge AFP.

PS: I en tidligere versjon av denne saken, meldte nyhetsbyrået NTB at 1500 fanger var blitt frigitt fra et underjordisk IS-fengsel i byen. Det har senere blitt tilbakevist av irakiske tjenestemenn.

Generalmajor Ali Ibrahim Daboun, som har det militære ansvaret i området, sier det ikke er funnet noe fengsel, men at sivile er blitt hentet ut. Raja Barakat, som er medlem av sikkerhetskomiteen i Anbar-provinsen, forteller det samme.

Les også: Amerikansk soldat drept i storstilt redningsaksjon i Irak

En annen lokal tjenestemann i provinsen, Malallah al-Obeidi, sier de første opplysningene gikk ut på at det var frigitt fanger. Det viste seg imidlertid å være familier som ble evakuert, ifølge ham.

IS tok kontroll over store områder nord og vest for Bagdad i 2014, men irakiske sikkerhetsstyrker har siden gjenerobret betydelige områder. Offensiven for å gjenerobre Heet begynte i midten av mars.

Her kan du lese mer om