VENTER PÅ SVAR: Familien til innsatte samlet seg torsdag utenfor Topo Chico-fengselet i Mexico, hvor et voldelig opprør brøt ut. Foto: Emilio Vazquez , Ap

Over 50 døde i fengselsopprør i Mexico

52 innsatte er døde, og tolv ble skadet, etter at det brøt ut en voldelig kamp mellom rivaliserende gjengledere i et fengsel nord i Mexico.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Topo Chico-fengselet i Monterrey, nord i Mexico, ble ved midnatt torsdag, lokal tid, åstedet for landets dødeligste fengselsopprør.

Ifølge myndighetene ble 52 drept i opprøret, og tolv er skadet, hvorav fem av dem er kritisk skadet, skriver CNN. Slåsskampen skal ha startet mellom rivalgjengene til Zaldivar Farias, lederen av Zeta-kartellet, og Jorge Ivan Hernandez Cantu, som ifølge lokale medier skal være medlem av Gulf-kartellet.

Noen innsatte skal også ha satt fyr på et kott, som førte til en stor brannutvikling i fengselet. TV-bilder viser høye flammer og tykk røyk som stiger fra murbygningen.

Mexico: Fant 129 lik i jakten på savnede studenter i Mexico

Utenfor fengselet sto venner og familiene til de innsatte torsdag i håp om gode nyheter om deres kjære. Flere ristet og sparket i porten, og krevde å bli sluppet inn.

– De har ikke fortalt oss noe som helst, sier Ernestina som er mor til en av de innsatte.

Sett denne? Verdens mest ettersøkte narkobaron pågrepet

Det voldelige opprøret kommer kun én dag før pave Frans reiser til Mexico, hvor han skal besøke et annet fengsel ikke langt fra Monterrey. Det er tre år siden de samme rivaliserende gjengene var involvert i det hittil dødeligste fengselsopprøret i Nuevo Léon. Da drepte Zeta-medlemmer 44 medlemmer av Gulf-kartellet i det føderale Apodaca-fengselet.

Torsdag kveld, norsk tid, skal situasjonen være under kontroll.

Verdens mest ettersøkte rømte: Går bak veggen – så er han plutselig borte

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder