Kart

12-åring skutt av politiet i Cleveland

En gutt er sendt til sykehus etter en ny politiskyting i USA. 12-åringen skal ha vært bevæpnet med en softgun da politiet skjøt ham.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

En 12 år gammel gutt skal være alvorlig skadet etter at han ble skutt i brystet av en politimann i Cleveland natt til søndag norsk tid. Det melder Northeast Ohio Media Group.

Ifølge Fox 8 skal politiet ha fått melding om at en mann siktet på andre personer med et skytevåpen utenfor et fritidssenter i byen, og rykket ut til stedet. Cleveland-politiet sier til kanalen at de to politimennene som rykket ut fant 12-åringen. De ba ham uten hell om å strekke hendene i været, og ba ham også om å legge ned våpenet. Dette gjorde han ikke, og da gutten skal ha prøvd å trekke våpenet opp fra bukselinningen, avfyrte den ene politimannen to skudd.

Det viste seg senere at gutten hadde en pistollignende softgun på seg.

Fersk betjent

Ifølge Northeast Ohio Media Group var det en fersk politibetjent og en lang mer erfaren kollega som rykket ut til stedet. Det var den ferske betjenten som avfyrte skuddene.

12-åringen skal ikke ha truet politiet i forkant av skytingen, og det skal ikke ha vært noen konfrontasjon mellom gutten og politibetjentene.

Han ble kjørt til sykehus etter skytingen. Gutten mor sier søndag morgen norsk tid til WOIO at tilstanden til 12-åringen er kritisk. Gutten har blitt operert siden skyteepisoden.

Også en politibetjent fikk en skade i ankelen som følge av hendelsen.

Flere frigitt opptak fra nødnummeret 911 avslører at flere av innringerne som varslet politiet om gutten gikk ut ifra at våpenet ikke var ekte.

- Det er en fyr her med en pistol. Den er sikkert falsk, men han sikter på alle som er her, sier en innringer ifølge Fox 8.

Ble ikke videreformidlet

Fagforeningsleder for Cleveland-politiet, Jeff Follmer, sier til Northeast Ohio Media Group at informasjonen om at pistolen trolig var falsk aldri ble videreformidlet til betjentene som rykket ut.

- Uansett måtte de alltid gå ut ifra at alle våpen er ekte. Den dagen vi ikke gjør det, er den dagen vi ikke kommer hjem fra jobb, sier Follmer.

Skytingen etterforskes, og de involverte politibetjentene er rutinemessig suspendert.

Politiskyting preger for tiden nyhetsbildet i USA. Så sent som torsdag ble en ubevæpnet mann skutt og drept i New York, og i byen Ferguson i Missouri er det ventet voldelige opptøyer knyttet til en juryavgjørelse i den såkalte Micheal Brown-saken.

18 år gamle Brown ble i august skutt og drept av en politimann i Ferguson, noe som førte til enorme opptøyer i byen. En jury skal nå avgjøre om politimannen som skjøt 18-åringen skal tiltales eller ikke. Ifølge CBS kommer avgjørelsen neppe før mandag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder